Circa 85% din conservele analizate de Asociația pentru Protecția Consumatorului conţineau un conservant asociat cu o boală cumplită - cancerul la stomac, potrivit Agerpres. Totodată, un sfert dintre conservele analizate erau făcute din resturi animale, folosite de regulă în hrana pentru câini şi pisici.
În total, experţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului au analizat 60 de tipuri de conserve de carne care se vând în marile magazine. Au constatat că nouă din 10 conţin până la 9 E-uri: potenţiatori de gust, coloranţi, arome artificiale şi nu numai.
85 la sută dintre conservele analizate conţin nitrit de sodiu, care a fost interzis în mai multe ţări occidentale, deoarece s-a demonstrat că are potenţial cancerigen. Copiii, femeile gravide, bătrânii nu ar trebui să consume astfel de produse, care au mai mult de 2-3 substanţe cu potenţial cancerigen.
În 2014, din o mie de probe, doar trei aveau nitrit de sodiu peste normele admise la nivel european.
Dintre conservele analizate, unele conţin carne doar pe un sfert. Experţii independenţi au găsit în schimb multă apă, şorici, plasmă şi organe.
Deasemenea, conținutul de sare este excesiv.