Cei mai buni 20 de barmani din ţară au jonglat cu paharele şi cu sticlele de băuturi scumpe pe terasa Tan Tan din Mamaia, etalându-şi talentele în două probe de foc: Speed Opening - cine deschide cel mai repede cinci sticle de suc - şi îndemânarea la prepararea cocktailurilor.
Concurenţii, toţi barmani profesionişti în cluburile de pe litoral sau din Capitală, au plusat la partea artistică, încercând să strângă cât mai multe aplauze. Pe ritmuri house, R&B şi dance, aceştia şi-au prezentat coregrafiile în manevrarea sticlelor, cu figuri considerate spectaculoase chiar de specialişti.
Cel mai rapid barman a desfăcut cele cinci capace în 2,26 secunde, dar nu a reuşit să-şi doboare propriul record, de 2,07 secunde. La capitolul cocktailuri, preferinţele consumatorilor diferă de la un club la altul. „În trend, în cluburile din Bucureşti sunt cocktailurile cu şampanie.
De exemplu, Mimoza, şampanie cu suc de portocale“, spune Costin, reprezentant al agenţiei Lime. O astfel de băutură costă aproximativ 60 de lei. Şi în clubul Bamboo din Mamaia cocktailurile sunt la mare căutare. „Pui jumătate de lime (n.r. - lămâie verde), o tai în patru, apoi adaugi zahăr brun, şase mure proaspete, fulgi de gheaţă, suc de pepene galben şi suc de mere.
Se numeşte Fantasu Bamboo“, dezvă luie George reţeta celui mai căutat cocktail de la malul mării, care costă 40 de lei. Concursul Bar Master Competition include patru etape de calificare - în Bucureşti, Mamaia, Timişoara şi Cluj. Premiul cel mare pus în joc la finală este de 2.000 de euro şi va fi obţinut de cel care va demonstra că este cel mai bun barman din România. Finala concursului va avea loc în noiembrie la Bucureşti, iar în fiecare etapă concurenţii acumulează puncte.