Două echipe din 11 s-au calificat, astăzi, pentru ultima etapă a Campionatului Național de Grătare. Competiția a avut loc în Parcul Tineretului din Capitală.
N-a contat că afară turna cu găleata. În Parcul Tineretului din București s-a desfășurat astăzi o primă fază a Campionatului Național de Grătare. 11 echipe s-au înscris în cocurs, două dintre ele calificându-se pentru ultima etapă, care va avea loc în luna iulie. Rețetele au fost prestabilite, concurenții trebuind să gătească dintr-o listă generoasă de grătare: ciolan afumat, marinat cu miere și muștar, aripioare de pui și sweetchilli, mușchiuleț de porc în tarhon, frăgărui de rinichi de porc preparate cu maghiran și oreganu sau ficat de vițel marinat și ghimbir. Mantea și Lăzăruț au perpelit pui pe grătar Un maestru berar, unul bucătar și un consumator înrăit de grătare, Emil Mitrache, au făcut parte din juriu. Ei au evaluat mâncărurile după măiestria la grătar, felul în care au arătat preparatele, gustul, dar și aranjarea farfuriei. Concurenții au avut la dispoziție ustensile de gătit și grătare încinse. Unul dintre câștigătorii care va participa la finala din iulie a venit să facă echipă cu nevasta și cu un prieten: „Eu îs specialist în ceafă la grătar, dar acum am câștigat cu niște hamburgeri. Fac grătare de la 18 ani! Sunt bun! Stăteam vineri la un meci și, într-o pauză, am văzut reclamă la concursul ăsta. Am luat-o pe nevastă-mea și-am adus-o aici ieri. Am trecut de semifinală și azi am câștigat”, spune Mihai Soponaru, un bucureștean de 38 de ani. O secțiune separată a competiției a adus în concursul de pregătit grătare doi bloggeri și două domnișoare - Andreea Mantea și Raluca Lăzăruț. Fetele au venit pregătite - n-au purtat nici tocuri, nici fuste scurte.