Camelia Bogdan, somată public de GIP. Ar fi încasat ilegal bani de la Ministerul Agriculturii, în timp ce judeca Dosarul ICA

Camelia Bogdan. Sursa foto: Facebook/Grupul de Investigații Politice

România. Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, a adus în atenția opiniei publie o situație veche de un deceniu și care o are în centrul atenției pe judecătoarea Camelia Bogdan, magistratul care a judecat cazul ICA.

Camelia Bogdan ar fi încasat ilegal bani de la Ministerul Agriculturii

La 10 ani distanță de sentința din Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan încă nu a oferit un răspuns la întrebarea de ce a primit bani de la ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA, pe care chiar judecătoarea Camelia Bogdan l-a judecat.

Potrivit Grupului de Investigații Politice, în perioada 21 iulie 2014 - 2 august 2014 Bogdan, în calitate de lector, a fost remunerată de ministerul Agriculturii, în cadrul unui program organizat de minister în Poiana Brașov.

Camelia Bogdan. Sursa foto: Facebook/GIP

Plătită cu 100 de eurp/oră

Astfel, pentru cele  șase zile în care a lucrat cu jumătate de normă, Ministerul Agriculturii a plătit-o pe  Camelia Bogdan cu 100 de euro/oră. Prin urmare, judecătoarea a încasat 10.000 de lei , la o zi după ce dosarul ICA a rămas în pronunțare.

Același Grup de Investigații Politice mai precizează că la două zile după ce a încasat fizic suma respectivă, judecătoarea a dat o sentință favorabilă ministerului Agriculturii, în dosarul ICA.

În urmă cu 10 ani, Curtea de Conturi a României, după ce a efectuat un control la MADR, a stabilit că suma primită de Camelia Bogdan de la ministerul Agriculturii nu se justifică. Mai mult decât atât, alegerea ei ca lector a ridicat  multe semne de întrebare, mai adaugă Mugur Ciuvică în postarea de pe Facebook.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, își încheie postarea de pe rețeaua de socializare  cu o întrebare retorică „Înainte de a-și mai da cu părerea despre justiția din România, Bogdan ar trebui să ne lămurească cum este posibil ca un judecător să fie plătit de o parte dintr-un dosar penal chiar în timp ce judecă acel dosar?”.