Call-center pentru românii din Spania

Românii care muncesc în Spania au, începând de astăzi, la dispoziţie un call-center unde pot semnala problemele cu care se confruntă.

 Astfel, cei interesaţi pot suna, de luni până vineri între orele 9.00-21.00, la 0034 - 91.343.33.00 pentru Spania şi 021- 9256 pentru România.

"Eforturile pe care le-am depus alături de specialiştii ministerului muncii, în vederea informării corecte a românilor care lucrează în Spania şi a eradicării abuzurilor comise de anumiţi funcţionari, s-au concretizat astăzi, prin deschiderea acestui call-center", a declarat preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul William Brînză.

Potrivit acestuia, sesizările românilor vor fi preluate de 15 specialişti ai Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, urmând ca fiecare caz să fie analizat şi acolo unde se impune să fie sesizate autorităţile spaniole.

Şi pe on-line De asemenea, formularul pe care deputatul PDL pentru diaspora l-a pus pe site-ul său, la dispoziţia cetăţenilor al căror drept la muncă a fost încălcat de autorităţile străine, rămâne valabil. "Paralel cu acest serviciu va cotinua şi platforma pe care am lansat-o în luna august 2011, «Sesizează-mă dacă dreptul la muncă îţi este încălcat!» La orice oră din zi sau noapte îmi puteţi transmite problemele pe care le întâmpinaţi pe tărâm iberic, urmând a vă transmite, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, răspunsul în scris", a subliniat William Brînză.

Restricţii, mai relaxate Restricţiile pe piaţa muncii spaniole pentru lucrătorii români au intrat în vigoare pe 22 iulie 2011. Ca urmare a discuţiilor şi negocierilor purtate între reprezentanţi ai ministerului Muncii, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, William Brînză şi reprezentanţi ai ministerului Muncii spaniol, restricţiile au fost relaxate. Astfel, soţul sau soţia şi copiii sub 21 de ani (şi peste 21 de ani, aflaţi în întreţinere) ai unui cetăţean român, care are liber acces pe piaţa muncii (adică este angajat, şomer sau în căutarea unui loc de muncă) nu au nevoie de permis de muncă. CITIŢI ŞI:         William Brînză: Votul prin corespondenţă, şansa diasporei de a-şi face cunoscută vocea

  • William Brînză: Diaspora, reţeta secretă a României

  • William Brânză: Spania trebuie să notifice CE dacă vrea să impună restricţii pentru muncitorii români