Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu, REPLICĂ ACIDă la adresa lui Klaus Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu, REPLICĂ ACIDă la adresa lui Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, REPLICĂ ACIDă la adresa lui Klaus Iohannis

Președintele Partidul Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, își exprimă regretul că PLR nu se află pe lista partidelor invitate la Cotroceni de șeful statului pentru consultări pe teme legislative și afirmă că parlamentarii și membrii formațiunii pe care o conduce au legitimitatea conferită de electoratul ''care a votat în 2012 listele USL și a respins de o manieră categorică PDL-ul lui Băsescu, camuflat azi sub denumirea de noul PNL''.

”Impresia mea e că are o motivație că PLR nu a participat pe listele proprii la alegerile din 2012. La o analiză mai atentă, vă pot spune că toți parlamentarii noștri au participat pe lista USL-ului. În schimb, electoratul a repudiat Partidul Demcrat care se regăsește sub forma PNL. Nici noul PNL nu a participat la alegerile din 2012, și cu toate astea, participă la consultări. Criteriul acesta poate să fie foarte foarte discutabil. S-ar putea să existe și un raționament pe care eu nu-l cunosc. Eu pot să bănuiesc un lucru, nu am nicio certitudine în acest sens. Altă explicație nu pot să dau, nu vreau să fac speculații”, a declarat Tăriceanu, potrivit b1.ro.

”Sigur că și evoluția economică și procupările populației privind crearea locurilor de muncă sunt importante. Eu cred că România se confruntă cu o problemă mai mare: separația puterilor în stat, independența lor, necesitatea apărării libertăților și drepturilor individuale. Eu cred că e o temă de discuție în spațiul public și sigur că și președintele, bănuiesc, este atent la acest semnale și le va lua în seamă. Nu vreau să fac nicio apreciere n acest sens”, a mai spus președintele Senatului.

Tăriceanu a mai spus că parlamentarii PLR își fac datoria în cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politică actualului Cabinet, iar miniștrii formațiunii politice pe care o conduce contribuie semnificativ la acțiunea eficientă a Guvernului.

''Activitatea politică a PLR în cadrul coaliției de guvernare a impulsionat adoptarea recentă unor măsuri de origine liberală stimulative pentru economia națională, dintre care menționez noul Cod Fiscal și reducerea TVA de la 1 Iunie a.c.'', adaugă președintele Senatului.

În context, el își exprimă convingerea că, după ce a demisionat de la conducerea PNL, președintele Iohannis, se va situa ''deasupra oricărui partizanat politic, conform literei și spiritului Constituției''.