

”Impresia mea e că are o motivație că PLR nu a participat pe listele proprii la alegerile din 2012. La o analiză mai atentă, vă pot spune că toți parlamentarii noștri au participat pe lista USL-ului. În schimb, electoratul a repudiat Partidul Demcrat care se regăsește sub forma PNL. Nici noul PNL nu a participat la alegerile din 2012, și cu toate astea, participă la consultări. Criteriul acesta poate să fie foarte foarte discutabil. S-ar putea să existe și un raționament pe care eu nu-l cunosc. Eu pot să bănuiesc un lucru, nu am nicio certitudine în acest sens. Altă explicație nu pot să dau, nu vreau să fac speculații”, a declarat Tăriceanu, potrivit b1.ro.
”Sigur că și evoluția economică și procupările populației privind crearea locurilor de muncă sunt importante. Eu cred că România se confruntă cu o problemă mai mare: separația puterilor în stat, independența lor, necesitatea apărării libertăților și drepturilor individuale. Eu cred că e o temă de discuție în spațiul public și sigur că și președintele, bănuiesc, este atent la acest semnale și le va lua în seamă. Nu vreau să fac nicio apreciere n acest sens”, a mai spus președintele Senatului.
Tăriceanu a mai spus că parlamentarii PLR își fac datoria în cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politică actualului Cabinet, iar miniștrii formațiunii politice pe care o conduce contribuie semnificativ la acțiunea eficientă a Guvernului.
''Activitatea politică a PLR în cadrul coaliției de guvernare a impulsionat adoptarea recentă unor măsuri de origine liberală stimulative pentru economia națională, dintre care menționez noul Cod Fiscal și reducerea TVA de la 1 Iunie a.c.'', adaugă președintele Senatului.
În context, el își exprimă convingerea că, după ce a demisionat de la conducerea PNL, președintele Iohannis, se va situa ''deasupra oricărui partizanat politic, conform literei și spiritului Constituției''.