Călin Goia, care se pregăteşte pentru un turneu naţional, vorbeşte pentru EVZ despre acest spectacol, despre proiecte sau despre prietenia cu fiica preşedintelui.
Cu peste 2,5 milioane de euro câştigate în ultimii cinci ani numai din muzica şi cu 20 de albume lansate, Voltaj, trupa preferată a Elenei Băsescu, se pregăteşte pentru un nou tur de forţă: un turneu naţional. Sub ideea libertăţii, a energiei şi a muzicii, trupa pregăteşte un spectacol-eveniment, cu piese marca Voltaj, care au făcut istorie pe piaţa muzicală românească.
"I Wanna Be Free Tour" demarează pe 11 mai, la Bucureşti, cu un prim-concert la Sala Palatului, care va începe la ora 19.30. Despre acest nou turneu, despre alte proiecte ale trupei şi despre prietenia cu mezina preşedintelui vorbeşte, într-un interviu acordat EVZ, Călin Goia, liderul trupei.
"Elena a fost şi, noi sperăm să fie încă, fana trupei. Era o vreme când ea venea la toate concertele noastre", a declarat Călin Goia pentru Evenimentul Zilei.
EVZ: Ce promovează"I Wanna Be Free Tour"? Calin Goia: "I Wanna Be Free Tour" va fi un spectacol eveniment, cu o producţie foarte mare şi cu mulţi invitaţi. Turneul promovează cel mai recent single, "I Wanna Be Free", dar aduce şi multe alte noutăţi. Vom cânta piese pe care nu le-am avut în repertoriu până acum, chiar dacă nu sunt piese noi, vor fi multe alte momente speciale despre care nu pot să vă spun mai multe, trebuie să veniţi să vedeţi. "
În 2005, Elena Băsescu a fost eroina clipului "Pata pe tine", iar în 2008, Călin şi Elena au apărut pe coperta revistei Tango. În 2009, Voltaj a cântat în campanaia Elenei Băsescu. Aţi mai păstrat legătura de atunci cu ea? Elena a fost şi, noi sperăm să fie încă, fana trupei. Era o vreme când ea era prezentă la toate concertele noastre. În ultima perioadă nu am mai vorbit, dar asta nu înseamnă că ne-am certat sau ceva de genul, ci pur şi simplu, şi noi şi ea suntem foarte ocupaţi.
Ce a adus nou în peisajul muzicii rock trupa Voltaj? Formaţia Voltaj a adus ceva nou în peisajul muzical autohton: stilul Voltaj. Cred că acesta este cel mai important lucru, şi anume că nu semănăm cu alţii, că putem fi recunoscuţi de la primele acorduri. În plus, am avut întotdeauna un mesaj optimist care, cred eu, a fost foarte potrivit şi binevenit în perioada grea pe care am traversat-o, şi încă o mai traversăm noi, românii.
Sunteţi renumiţi pentru spectacolele voastre live, ce şansă mai au artiştii români să adune lumea când oferta internaţională este atât de bogată? Un artist care se respectă şi care îi respectă pe cei din faţa lui trebuie să cânte live. Nu este greu, dar trebuie sa te preocupe acest lucru, să investeşti în nişte echipamente adecvate, să ai o echipă tehnică profesionistă. Toate acestea înseamnă bani şi complicaţii pentru organizatorii de spectacole, dar tot aceste lucruri fac diferenţa între un spectacol bun şi unul mai puţin calitativ.
Recent, declaraţi că «vremurile se schimă, curentele se schimbă, acum este popcorn la modă". În ce măsură vă mai afectează acest curent muzical? Nu mai suntem la fel de prezenţi pe posturile de radio. În rest, deloc. Avem multe concerte şi, în continuare, chiar şi după atâţia ani, lumea cântă de la prima până la ultima melodie.
V-aţi încurajat fanii pe pagina de Facebook să vă trimită câte o fotografie cu o persoană dragă de care le este foarte dor, ce se va întampla cu toatepozele acelea? Asta e una dintre surprize, aşa că nu pot să vă spun mai multe. Vă aşteptăm la concertul din 11 mai de la Sala Palatului că să vedeţi ce a ieşit.
O mare problemă cu care se confruntă industria muzicală mondială este pirateria. În ce fel vă afectează şi cum credeţi că ar putea fi oprit acest fenomen? De oprit nu cred ca poate fi vorba. Noi încercăm să ne desfăşurăm activitatea în continuare, raportandu-ne la realitate şi încercând să găsim soluţii.