Calculatoarele lui Tăriceanu, ţeapă electorală

Revista presei.

Jurnalul Naţional

Calculatoarele lui Tăriceanu, ţeapă electorală

În jur de 450.000 de elevi de liceu au fost păcăliţi la sfârşitul anului trecut de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu că vor primi acasă câte un computer pe care să înveţe. Programul "Un calculator pentru fiecare elev", inaugurat cu mare fast la 24 noimebrie 2008 de Tăriceanu, a fost reziliat la numai o lună după livrarea primelor desktopuri.

Conform programului, toţi liceenii din clasele a IX-a şi a X-a ar fi trebuit să primească în acest an şcolar câte un calculator pe care să îl ia acasă. În noiembrie 2008 au fost livrate 1.561 de computere în fiecare judeţ din ţară, iar până în decembrie ar fi trebuit să mai fie date copiilor până la 30.000 de desktopuri. Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a participat la livrarea primelor 35 de computere în Ilfov, în localitatea în care urma să candideze la alegerile parlamentare. Libertatea

Românii acuzaţi de viol se ceartă în puşcărie

Karol Racz şi Alexandru Loyos Isztoika, acuzaţi recent că au violat o italiancă de 14 ani, îşi aruncă vorbe grele unul celuilalt în puşcăria Regina Cţli din Roma, Italia. Închişi în celule separate, dar apropiate, cei doi se acuză unul pe celălalt de diverse infracţiuni.

ai mult, ei au furnizat, prin cearta lor, mai multe detalii preţioase poliţiştilor, aceştia reuşind chiar să facă o listă de suspecţi pentru alte infracţiuni comise luna trecută în zona Romei.

Adevărul

Liceenii români, cei mai oropsiţi din UE

În Vest, elevii învaţă la şcoală patru sau cinci ore pe zi. La noi, şi câte şapte ore. Un elev de clasa a X-a din Marea Britanie învaţă şase discipline, timp de 26 de ore pe săptămână. Elevul român stă în medie 33 de ore, iar numărul obiectelor de studiu este 15.

Mai puţine ore de sport şi de limbi străine. Aceasta este noua viziune a Ministerului Educaţiei. În timp ce alte ţări din UE acordă o importanţă majoră educaţiei fizice şi limbilor moderne, la noi, autorităţile au tăiat una din cele două ore de sport pe săptămână ale elevilor de colegiu şi o oră de limbi moderne din programa liceelor tehnologice.

Cotidianul

Cum a ajuns omul lui Cocoş numărul doi din Guvern

Decizia premierului Emil Boc de a desfiinţa Cancelaria o transformă pe şefa Secretariatului General al Guvernului într-un superministru cu 800 de angajaţi în subordine şi cu foarte mulţi bani pe mână.

Desfiinţarea Cancelariei primului-ministru a dus la creşterea atribuţiilor, dar şi a puterii Secretariatului General al Guvernului (SGG). În acest fel s-a stabilit că Daniela Andreescu are în subordine toate fondurile Executivului şi ale agenţiilor guvernamentale întrucât SGG este acum ordonator principal de credite pentru întregul aparat de lucru al Executivului, dar şi al mai multor autorităţi. Astfel, prin desfiinţarea Cancelariei au ajuns pe mâna Danielei Andreescu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Agenţia Naţională de Resurse Minerale, Agenţia Română de Investiţii Străine, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Agenţia Naţională Antidoping, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor.

Ziua

Axa răului trece prin Rusia Scandalul de spionaj din Romania are implicatii mult mai mari decat pare la prima vedere. Plecand de la declaratia lui George Maior, directorul SRI, potrivit careia, "acest caz reprezin­ta un segment dintr-o operatiune mult mai complexa" si, in baza informatiilor obtinute de ziarul Ziua, cazul de spionaj de la Bucuresti are legatura cu Herman Simm (foto), oficialul din Ministe­rul eston al Apararii, condamnat pentru transmiterea de informatii secrete catre Rusia.

Toata aceasta operatiune de supraveghere si neutralizare a retelei de spionaj din Romania s-a facut si cu sprijinul serviciului de informatii al NATO, Penta­gonului si al unor servicii secrete din statele membre ale Aliantei Nord Atlantice.