„Călăul”din Caracal își bate joc de anchetatori. Oferă piste false anchetatorilor?

La reconstituirea ororilor din Caracal, Gheorghe Dincă, i-a plimbat pe anchetatori în locurile despre care spune că au legătură cu cele două crime.  Acesta a mărturisit că a ucis dar nici urmă de probe.

Rămîn multe întrebări la care ancheta trebuie să răspundă. Astfel, Gheorghe Dincă a fost luat din Arest de anchetatori, polițiști și jandarmi și dus în localitatea Corabia. Procurorii au suspiciunea că acolo ar fi putut să le ducă pe cele două fete, însă inculpatul nu a cooperat cu autoritățile, nu a vrut să le indice niciun loc exact.

Au stat mai bine de o oră și jumătate acolo, în Corabia, au fost atât pe câmp, cât și pe malul Dunării,  în căutarea unor probe legate de uciderea Luizei, fata dispărută în aprilie, însă Gheorghe Dincă nu le-a oferit anchetatorilor informații concrete.

Rămân neclarități în legătură cu Luiza. Până în momentul de față, spre deosebire de cazul Alexandrei, procurorii nu au găsit probe că tânăra a fost în locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă.

La sfârșitul săptămânii ar urma să fie gata rezultatele testelor ADN făcute de Institutul de Medicină Legală, teste făcute asupra oaselor umane găsite în locuința suspectului.

Monica Melencu, mama Luizei, spune că fiica ei avea planuri de viitor: să facă școală de make-up, școala de șoferi, dar toate speranțele s-au spulberat. „Întrebarea e pentru ce a făcut asta și dacă e sigur. Atât aș vrea să-l întreb: pentru ce au greșit două copile, de 18 și 15 ani?” declară îndurerată mama Luizei.

Declarațiile contradictorii ale criminalului din Caracal au scopul de a trimite anchetatorii pe piste greșite, crede psihiatrul Gabriel Diaconu. Iar un astfel de comportament sugerează existenţa discernământului.

„Partea care mie mi se pare surprinzătoare e abilitatea, la limita stranie, a acestui om de a îmbrobodi oamenii legii în diverse fragmente ale conversației. Regula în criminalistică e că făptașul va cauta să îmbrobodească și asta sugerează discernământ, discutând de-acum pe fond. Pentru că unii oameni, după ce au comis fapte penale, înțeleg destul de nuanțat rigorile legii și atunci știu foarte bine că probele directe țin de existența unui cadavru, a unei arme a crimei etc. Fără cadavru nu ai un corp, fără corp nu ai o crimă. Dar este o judecată destul de primitivă în 2019, poate că funcționa acum 100 de ani”, a declarat Gabriel Diaconu, scrie digi24.ro.