De-a lungul timpului, legile s-au tot schimbat, însă multe dintre ele au fost şi sunt exagerate. Atât ţările străine, cât şi România au hotărât ca oamenii să nu mai facă lucruri banale.
Să votezi proiect de lege interzicerea consumului de gumă sau Valentine’s Day este deja prea mult. Din păcate, aceste lucruri nu sunt invenţii, ci adevăr pur. Vă prezentăm o listă cu ţări care au adoptat legi absurde.
În 2000, China a interzis jocurile pe consolă, iar mai tţrziu reîncarnarea, filmul Avatar şi plantarea iasomiei, dar şi călătoria în timp.
Rusia a hotărât să interzică stilul emo. Tinerii care erau văzuţi îmbrăcaţi în ţinute emo erau amendaţi.
Iranul a interzis tunsorile western, dar şi manechinele din vitrine.
Arabia Saudită a interzis Ziua Îndrăgostiţilor (Valentine’s Day) şi permisul auto pentru femei - acestea nu aveau dreptul să conducă.
Locuitorii Greciei nu au mai avut voie să fabrice şi să folosească jocurile video.
Danemarca a interzis mâncarea proecsată. Guvernul încurajează stilul de viaţă sănătos bazat pe vitamine provenite din alimente naturale şi sănătoase.
Pare incredibil, dar nici România nu a fost scutită de o lege banală. La un moment dat, la noi în ţară a fost interzis jocul Scrabble.
După ce a spus că Manila, capitala Filipinelor, este un oraş ciudat, Guvernul a hotărât interzicerea actriţei Claire Danes în ţară.
În Malaezia, în 2011, s-a interzis purtarea tricourilor galbene după ce un grup de activişti au protestat în această culoare.
Cea mai banală lege a fost dată în Cba, unde au fost interzise telefoanele mobile, iar în Singapore, în 1992, guma mestecată.
Bangladesh a hotărât să interzică, în 2002, folosirea pungilor din plastic, după ce aecstea deveniseră la modă în Franţa, Mexic şi Tanzania.
Franţa s-a opus consumării sosului de ketchup, iar SUA organelor animalelor.
Deşi nimeni nu s-ar fi aşteptat, în Bolivia guvernanţii au ales să renunţe la celebrul McDonald’s.
În Suedia, părinţii care îşi băteau copiii la fund erau pedepsiţi. Asta, poate, nu-i o idee tocmai rea, însă în Canada au ales să renunţe la mergătorul de copii.