Câinii maidanezi mai stau la Parlament

Câinii maidanezi mai stau la Parlament

Votul proiectului de lege care îşi propune să rezolve problema câinilor comunitari a fost amânat. Se va lua o hotărâre peste două săptămâni.

Legea eutanasierii maidanezilor a făcut calea întoarsă la comisiile parlamentare pentru a fi analizată şi dezbătută. Decizia a fost luată ieri, în Camera Deputaţilor, fiind a treia oară când se amână votul. Parlamentarii spun, la unison, că nu au fost invitaţi la discuţii, la aceeaşi masă, reprezentanţii din administraţia locală şi membrii asociaţiilor de protecţia animalelor.

„Am hotărât să timitem proiectul legislativ la Comisia de Administraţie, să se negocieze şi să se găsească soluţiile potrivite”, a explicat deputatul Eugen Nicolaescu.

Costuri: „60 de euro eutanasia, 25 de euro sterilizarea”

În proiectul de lege, se spune că maidanezii vor fi sterilizaţi şi ţinuţi în adăposturi speciale timp de o lună, perioadă în care vor putea fi adoptaţi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, patrupedele vor fi eutanasiate. Fiecare oraş va hotărî cum va rezolva problema.

„E o aberaţie şi se va crea haos în ţară. Imaginaţi-vă doar că la Bucureşti vor fi sterilizaţi câinii comunitari, iar la Ploieşti - eutanasiaţi”, crede directorul fundaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu.

Asociaţiile de protecţie a animalelor spun şi că sterilizarea ar fi mult mai ieftină decât eutanasierea şi dau ca exemplu faptul că, în ultimii şase ani, în Capitală au fost capturaţi 108.000 de câini comunitari, dintre care 80% au fost eutanasiaţi.

„Pentru asta, s-a folosit un buget de peste 9 milioane de euro. Rezultă că, pentru a eutanasia un câine, sau cheltuit între 60 şi 80 de euro, în timp ce o sterilizare costă 25 euro”, a subliniat Bărbuceanu.

Ieri, EVZ a prezentat cazul unei fetiţe muşcate de gât de un maidanez. „S-a întâmplat. Aţi auzit de vreun criminal sau pedofil eutanasiat?”, se răstea unul dintre protestatari în microfoanele jurnaliştilor. RĂZBOIUL ROMÂNO-MAIDANEZ

Armistiţiu pentru două săptămâni

Înainte de începerea şedinţei, în jur de 20 de oameni, în frunte cu vicepreşedintele Partidului România Mare, Marius Marinescu, s-au frământat la intrarea care duce spre plenul Camerei Deputaţilor. Spiritele s-au încins când au aflat că vor intra doar 10. Restul au plecat să protesteze împreună cu ceilalţi „suporteri” ai maidanezilor, care s-au strâns lângă Casa Poporului, la marginea Parcului Izvor. Oamenii aveau portavoci şi bannere împotriva eutanasierii.

Când s-a aflat că votarea legii se amână cu două săptămâni, în parc s-au încins hore. La poza de grup, pe care a cerut-o politicianul Marinescu, s-a fluturat în aer semnul victoriei.

Ne puteți urmări și pe Google News