București vs Budapesta. Cum să faci distincția între cele două CAPITALE

București vs Budapesta. Cum să faci distincția între cele două CAPITALE

Nu numai România luptă pentru a pune capăt confuziei provocate de numele similar al capitalei sale, București, și a orașului maghiar, Budapesta, dar și Ungaria face asta.

Se pot crea situații jenante dacă confundați Bucureștiul cu Budapesta sau invers, deoarece nici maghiarii, nici românii nu ar dori să arate acest lucru față de străini, scrie DailynewsHungary.

Theculturetrip.com a adunat câteva idei care ar putea ajuta turiștii să nu confunde capitala Ungariei, Budapesta, cu Bucureștiul românesc.

  1. Două țări, două limbi distincte

Cea mai importantă diferență dintre cele două orașe este că limba lor maternă este complet diferită una de cealaltă. Româna este o limbă romană care poate fi similară cu cea italiană, spaniolă sau portugheză, având originea comună (deși are un vocabular slav). În contrast, limba maghiară aparține familiei limbilor fino-ugrice, cum ar fi limba finlandeză sau estonă, și sună complet diferită de limba română (nici romance, nici slavă).

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Dunărea sau Dâmbovița

Ați auzit expresia Perla Dunării? Dacă da, atunci știi că acest lucru se referă la capitala Ungariei, Budapesta, care este împărțită de fluviul puternic Dunăre (Duna) în Buda și Pest.

  1. Micul Paris sau Regina Dunării

Un alt factor important de știut este că, având în vedere arhitectura unică a capitalei românești inspirată de Paris în secolul al XIX-lea, se numește frecvent "Micul Paris" fiind replica mică a orașului iubirii.

  1. Mancare tradițională: Sarmale sau Gulaș

Mâncarea tradițională din România este diferită de cea din Ungaria, pe meleagurile noastre fiind prezente sarmalele, pe când peste hotare, la putere este gulașul.

  1. Două țări, două parlamente diferite
  2.  Centrul vechi
  3. Izvoarele termale din ungaria sau Therme din România
  4. Piața Revoluției sau Piața Eroilor
  5. Festivalul Sziget sau Summer Well
  6. Capitala muzeelor
  7. Gradina Zoologică în centrul orașului sau la periferie