Buchetele cu flori de onomastica sunt oferite pentru a-i ura persoanei respective multa sanatate si fericire cu ocazia sarbatoririi zilei de nume. Aranjamentele florale pentru onomastica sunt foarte elegante si spectaculoase, fiind preferate atunci cand se doreste a se crea o impresie placuta. Florile pentru ziua numelui semnifica aprecierea si simpatia celor apropiati, a familiei si a prietenilor. Decorand interiorul cu un aranjament floral vei da petrecerii onomastice un aer distins si important, pastrand astfel amintirea exceptionala a acestei zile. Trimite un buchet de flori pentru ziua de nume unei prietene, rude sau colege, pentru a o felicita si a-i comunica cele mai bune ganduri, urari de sanatate si fericire.
Buchetele pentru zilele de nume sunt create din flori proaspete de catre maestri florari cu experienta. Florariile consacrate din mediul online, asa cum este Buchete.ro, iti pun la dispozitie numeroase buchete, create cu diferite tipuri de flori, precum buchetele clasice, compuse din trandafiri, lalele, gerbere, frezii, sau cele moderne si exotice, create cu orhidee, alstroemeria, proteea sau eryngium. Atunci cand esti sigur de preferinta sarbatoritei, alege un buchet cu un singur tip de floare, pentru a concentra toata atentia asupra frumusetii si semnificatiei acestei flori. Pentru ocaziile diverse, sau atunci cand doresti un buchet impunator, potrivit cu o petrecere stilata, comanda un buchet detaliat, format din mai multe tipuri de flori.
Datorita ofertei variate, poti consulta numeroase buchete, potrivite cu tipul de relatie si cu sentimentele pe care doresti sa le comunici la aniversarea zilei de nume. Florile roz sunt foarte populare fiindca sunt adecvate atat iubitei sau sotiei, cat si prietenelor sau colegelor. Ele semnifica afectiunea sincera, consideratia si gingasia. Buchetele cu flori albe transmit puritatea si bunatatea inimii, precum si inocenta emotiilor. Aranjamentele in culori intense, precum galben sau portocaliu sunt foarte vesele si energice, semnificand entuziasmul si prietenia. Florile rosii transmit iubirea si pasiunea, in special trandafirii si lalelele, dar pot fi oferite in combinatii cu alte culori oricarei persoane.
Numele de botez este uneori ales dupa numele unui sfant sub a carui protectie se doreste a fi pus copilul, de regula dupa sfantul a carui zi este apropiata de cea a nasterii copilului. Pentru persoanele crestine, traditia foarte veche este de a se alege in ziua botezului numele unui sfant recunoscut de biserica. In primele secole ale crestinismului, numele alese erau din Vechiul Testament. Mai tarziu, sub indrumarea preotilor, oamenii au fost sfatuiti sa isi aleaga numele ce apareau in Noul Testament, precum: Maria, Ioan, Petru, Pavel etc. Ziua onomastica reprezinta la origine celebrarea sfantului ocrotitor, participarea la slujbele religioase in cinstea acelui sfant, inchinarea la icoana lui. Ziua de nume era vazuta in trecut ca fiind mai importanta decat cea a zilei de nastere, fiindca aceea amintea crestinilor de obiceiurile paganilor.
Romanii foloseau atat numele de familie, nomen, cat si prenumele, praenomen. Al treilea nume, cognomen, diferentia anumite ramuri ale aceleiasi familii. Initial, precum in alte culturi, romanii aveau un singur nume, care mai tarziu a devenit prenumele. Acesta putea fi un titlu onorific, un nume cu referire la o divinitate, o trasatura fizica sau o caracteristica a nasterii. Preotii crestini au avut mai apoi grija ca parintii sa nu dea copiilor nume de zeitati pagane, ci sa foloseasca pe acelea ale sfintilor si ale martirilor. Asa cum in multe practici religioase la convertire se dadea un nume nou, si in crestinism preotii incurajau oamenii convertiti sa primeasca un nume crestin, ca simbol al renasterii spirituale. Sarbatorirea numelor a devenit un obicei raspandit in epoca medievala, atat la catolici cat si la ortodocsi, si a putut fi observat, in unele cazuri, si la protestantii din tarile scandinave.
Cuvantul onomastica provine din limba greaca, onoma insemnand nume iar onomastikos insemnand <apartinand numelui> sau <legat de nume>. In prezent, ziua onomastica este sarbatorita de multe ori precum o zi de nastere, oferindu-se diverse cadouri, precum si flori. De-a lungul anului fiecare sfant are o anumita zi, iar cei ce poarta numele acelui sfant sau un nume derivat pot alege sa sarbatoreasca alaturi de prieteni si familie. Atat numele masculine cat si cele feminine sunt sarbatorite impreuna. Cei ce poarta nume de flori, plante sau arbusti, isi sarbatoresc ziua de nume la sarbatoarea floriilor, neavand o data fixa. Atunci cand este mai convenabil, ziua de nume poate fi sarbatorita si in alta zi, de exemplu la sfarsit de saptamana. Fiindca zilele de nume sunt mai cunoscute decat cele ale nasterii, este mai usor pentru cunoscuti si colegi a-i ura persoanei respective la multi ani si a-i oferi flori cu ocazia onomasticii.
Poti alege sa comanzi un buchet la tine acasa pentru a-l oferi personal atunci cand esti invitat la o petrecere onomastica sau poti alege serviciul de livrare buchete cu flori pentru ziua de nume la domiciliul sarbatoritei atunci cand nu poti participa sau cand aceasta se afla in alt oras. Indiferent de serviciul ales, vei economisi timp alegand sa comanzi florile pe internet. Buchetele cu flori pentru zi de nume reprezinta cadoul perfect pentru a-i spune persoanei iubite cat de mult tii la ea, transmitand intocmai afectiunea ta. Comanda aranjamente cu flori pentru onomastica atunci cand doresti un dar parfumat ce ii va spune unei persoane dragi ca este apreciata si respectata.