Bucătăria românească, prezentată la Roma

Începând de mâine, locuitorii capitalei italiene vor putea degusta mâncăruri româneşti, urmate de cele indiene (pe 18 decembrie), arabe (20 decembrie) şi nu în ultimul rând, italiene (pe 21 decembrie).

Târgul va avea loc în piaţa Vittorio all'Esquilino şi are ca scop punerea în valoare a culturilor culinare din cadrul comunităţilor de străini ce locuiesc în Italia.

În timp ce maeştri bucătari vor pregăti specialităţile propriilor ţări, vor fi prezentate vizitatorilor momente artistice.

În ultima seară a evenimentului, pe 26 decembrie, va fi organizată o cină festivă şi o loterie cu premii. În opinia lui Giancarlo Pompeo, unul dintre organizatori, "Assaggia il mondo este o bună ocazie de a îmbina cumpăraturile cu bucuria de a fi martor la o prezentare a unei alte părţi de lume şi pentru a pune în valoare această piaţă din Roma, atât de diversă în comparaţie cu toate celelalte".

Printre organizatori se află şi Asociaţia Italia Romania Futuro Insieme. Conform declaraţiilor reprezentanţilor asociaţiei, "scopul participării la eveniment este de a prezenta bucătăria românească, pentru a crea, prin intermediul gastronomiei, o punte de dialog între români şi italieni".

Iniţiativa organizării evenimentului are la bază proiectulu de Mediere Socială, inaugurat în 1999, în zece mari oraşe ale Italiei.