Un bubuit sonic, interpretat de un renumit profesor, ca o explozie a unui OZN

Un bubuit sonic, interpretat de un renumit profesor, ca o explozie a unui OZN Sursa foto: YouTube

Un bubuit sonic neașteptat zguduie mai multe locuințe, determinând un profesor de la Harvard să speculeze cu privire la o posibilă explozie de OZN.

Un bubuit sonic care a reverberat în New England și a făcut să tremure ferestrele și pereții a fost atribuit unui OZN, după cum susține un distins om de știință de la Universitatea Harvard.

Potrivit lui Avi Loeb, fost șef al catedrei de astronomie de la universitate și un cercetător dedicat vieții extraterestre, energia eliberată pe 20 octombrie nu seamănă cu nimic din ceea ce se găsește pe Pământ.

Dimpotrivă, el susține că bubuitura sonică, auzită în apropiere de Cambridge, Massachusetts, a emanat de la un obiect zburător neidentificat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Loeb afirmă că OZN-ul se deplasa pe Calea Lactee în timpul ploii de Orionide

„Având în vedere obiectivul Proiectului Galileo, nu am putut să nu mă întreb dacă nu cumva acest lucru ar putea fi clasificat drept un fenomen anormal neidentificat (UAP). Există vreo dovadă că ființe extraterestre utilizează tehnologii sofisticate în apropierea Pământului?”  a scris Loeb într-o postare pe Medium.

„Înmulțind viteza cu durata impulsului, care este de 12 secunde, se poate deduce că unda exploziei are o lățime de 4 kilometri. Acest lucru sugerează că explozia a avut loc la o distanță de aproximativ 40 de kilometri”, a explicat el.

NASA are un nou director de cercetare a OZN-urilor. Motivul acestei schimbări

Sursa: arhiva EVZ

„De la această distanță, măsurarea perturbațiilor de presiune a indicat o eliberare semnificativă de energie explozivă, echivalentă cu 2,4 kilotone de TNT. Energia și distanța menționate în declarație ne aduc în minte caracteristicile meteoriților, care sunt recunoscuți pentru că produc propriile lor sunete la înălțimi mari.”

Cu toate acestea, unii experți susțin că există o explicație mai benignă

Ploaia de meteoriți Orionide are loc anual în timpul sezonului de toamnă, când planeta noastră traversează rămășițele lăsate de trecerea cometei Haley.

Ocazional, în timpul trecerii acestei ploi pot fi auzite diverse bubuituri sonice, în special atunci când doi sau mai mulți meteoriți se ciocnesc.

În funcție de proximitatea meteoriților față de Pământ, se va auzi un sunet - de la un pocnet slab pe cer până la un bubuit puternic, asemănător celui auzit deasupra statului Massachusetts.

În 2021, locuitorii din zonă au raportat că au auzit un zgomot puternic similar.

 

Sursa: express.co.uk