Brânza fără lapte, noul fals din pieţe

Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au depistat în ultima săptămână brânzeturi realizate din praf.

Cum se face brânza falsă

Mai exact, este vorba de brânză şi urdă concepute din substanţe chimice. Din aceste produse contrafăcute, laptele lip­seşte cu desăvârşire.

"Este un procedeu destul de cunoscut specialiştilor. Conceperea durează maximum o oră. Se amestecă apă cu substanţe şi aditivi chimici. După câteva zeci de mi­nute, amestecul ia aspectul unui brânzet", ne-a explicat inginerul în alimentaţie Cristina Pavel.

Produsul finit nu arată identic cu unul natural, dar pentru un cumpărător e greu de deosebit. "Sfatul meu: cereţi să gustaţi ce cumpăraţi. Cele false au un gust care aduce cu plasticul", ne-a explicat aceasta. Astfel de "făcături" pot cauza tulburări digestive şi pot afecta sistemul nervos. Citiţi şi:

  • Campania EVZ: Românii mănâncă apă cu carne. Prezentăm dovezile
  • Carnea injectată, cel mai bine păstrat secret din industrie. Câtă pastramă dopată cu seringa mâncăm fără să ştim
  • Secretul cărnii injectate: 600 g devin brusc 1 kg în galantar
  • TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE. Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre