Blestemul faraonului

Ambasada Egiptului de la Berlin a primit un colet neasteptat din partea unui german disperat, care si-a rezumat gestul si povestea intr-o scrisoare atasata coletului.

Pachetul-surpriza continea o bucata dintr-o sculptura furata de la mormantul unui faraon, iar in biletul atasat, barbatul a scris ca raposatul sau tata vitreg a furat aceasta piesa, atragand asupra lui „blestemul faraonilor”, releva Reuters.

Germanul a marturisit in scrisoare ca se simte obligat sa returneze piesa, sperand ca astfel fapta tatalui sau vitreg va fi iertata, iar sufletul lui se va odihni in pace.

Barbatul a tinut sa-si pastreze anonimatul, dar a facut o serie de precizari cu privire la istoria piesei furate. Mai exact, aceasta a fost sustrasa in 2004, cand tatal sau vitreg fusese in vizita in Egipt.

De atunci, ghinioanele s-au tinut lant, acestea incepand chiar din momentul in care se indrepta spre casa. El a suferit o pareza, ii era mereu greata, avea febra fara sa poata stabili cineva cauza, iar in final a murit de cancer.

Ambasada Egiptului la Berlin a trimis imediat coletul la Consiliul Suprem pentru Antichitati al Egiptului, iar acum trei experti fac testele necesare pentru a stabili autenticitatea piesei.

Mitul potrivit caruia orice persoana care perturba linistea mormintelor faraonilor egipteni cade victima blestemelor acestora dateaza din 1922, de la descoperirea mormantului lui Tutankhamon. La scurt timp, finantatorul lucrarilor de excavatie, lordul Carnarvon, a murit in urma unei intepaturi de tantar suprainfectate.