Evenimentul Zilei > Sport > Bianca Andreescu, mai sinceră ca niciodată. „Îmi place să încerc lucruri noi, iar atunci când nu fac asta parcă nu sunt eu”
Bianca Andreescu, mai sinceră ca niciodată. „Îmi place să încerc lucruri noi, iar atunci când nu fac asta parcă nu sunt eu”

Bianca Andreescu, mai sinceră ca niciodată. „Îmi place să încerc lucruri noi, iar atunci când nu fac asta parcă nu sunt eu”

Bianca Andreescu, locul 111 WTA, s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Madrid. Într-un interviu acordat pentru GSP.ro, jucătoarea de tenis a vorbit despre pasiunile ei, dar și despre perioada de pauză pe care a avut-o din cauza accidentării la genunchi și a pandemiei de coronavirus.

Pentru Bianca Andreescu cel mai bun an a fost fără doar și poate 2019. Atunci a ajuns pe locul 4 în lume, după ce a câștigat titlul la Toronto, Indian Wells, dar și la US Open.

La finalul anului a avut însă probleme la genunchi, apoi a fost nevoită să facă o pauză din cauza pandemiei de Covid-19. A revenit în 2021, însă nu a mai reușit să impresioneze așa cum o făcuse cu doi ani în urmă. Tânăra a povestit că în perioada de pauză a încercat să facă lucruri noi și să se destindă.

Am avut mereu un fel de pasiune pentru artele marțiale, multe persoane din jurul meu le practicau. Mi-am imaginat întotdeauna că pot contribui în tenis la anumite mișcări, la cursivitate. A fost pentru prima dată când am încercat așa ceva în timpul pauzei pe care am luat-o și văd deja o diferență masivă pe teren. Adevărul e că este tare distractiv fiindcă fac și box, așa că, dacă sunt nervoasă, o ședință la sac mă ajută mult. Nu cânt, dar da, compun. Am lucrat cu GarageBand, pe Macbook, există o aplicație numită Arcade, un software pentru producție muzicală, și am făcut toate astea în prima parte a pandemiei de COVID pentru că am vrut să încerc chestii diferite pentru fun, a spus jucătoarea pentru GSP.ro.

De asemenea, jucătoarea de tenis spune că adoră să danseze. A luat în trecut lecții de hip-hop, balet și acrobatic. Bianca recunoaște că este mereu curioasă și de aceea încearcă mereu lucruri noi.

Mi-am dat seama că îmi place la nebunie să învăț și să încerc lucruri noi din orice domeniu, iar atunci când nu fac asta, e ca și cum nu aș mai fi eu. Concentrarea mea este în cea mai mare parte pe tenis, dar am această bună evadare pentru mine, atunci când poate nu mă simt prea bine, mă îndrept spre muzică sau arte marțiale, a mai spus Bianca Andreescu.

Sportiva recunoaște că cea care i-a fost mereu aproape, a susținut-o și a ajutat-o a fost mama ei.

Ea și cu mine suntem similare în multe feluri, e ca un mentor al meu, a mai spus jucătoarea de tenis.