Pe lângă sucurile naturale, berea este una dintre cele mai vitaminizante băuturi pe timpul verii.
„În timpul verii, organismul uman consumă un surplus de energie, în comparație cu restul anului. Astfel, corpul nostru are nevoie de mai multe vitamine și de mai multă energie. Legumele și băuturile naturale sunt cele mai bune surse de suplinire a acestor pierderi. Astfel, o atenție sporită la meniul zilnic va asigura necesarul de nutrienți atât de important organismului.”, spune nutriționistul Corina Zugravu. Potrivit cunoscutei specialiste, berea este una din cele mai iubite băuturi, în special pe timpul verii. Cu un conținut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o bună hidratare a organismului, în completarea consumului de apă, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare menținerii în formă.
Trebuie consumată cu moderație!
„Fiind fabricată doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere și apă -, berea păstrează o parte importantă din proprietățile acestora. Pe lângă fibrele provenite din cereale și antioxidanții cedați de hamei, berea are și un conținut important de vitamine, în principal cele aparținând complexului B - B3, B2, B6, B9. Astfel, în completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumată zilnic de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei”, spune dr. Corina Zugravu.