Și la tine s-a uitat urât stewardesa când i-ai cerut această băutură? Are legătură cu altitudinea la care este servită!

Să zbori la mii de metri altitudine, alături de mini-bombe la sticlă nu e tocmai plăcut. O stewardesă a recunoscut că se uită puțin ciudat la călătorii care preferă această băutură în avion.

O stewardesă a explicat, pe blogul These Gold Wings, de ce ea şi colegii ei au o problemă cu o băutură aparent comună, care se serveşte şi în avion. Este vorba de Coca-Cola light.

Acest produs este mai acidulat decât o Coca Cola normală, lucru care poate fi văzut cu uşurinţă atunci când torni cele două produse în pahare. Primul face mai multă spumă, iar dacă nu eşti atent aceasta poate da repede peste gura paharului.

La mare altitudine, unde presiunea atmosferică este mai redusă decât la sol, Coca-Cola light devine şi mai acidulată, deoarece în acest mediu este favorizată eliberarea de dioxid de carbon. Astfel, turnarea acestei băuturi în pahar durează şi mai mult. Potrivit stewardesei, în timpul care îi ia să toarne o Cola light într-un pahar ar putea servi alte băuturi pentru trei pasageri.