Batjocoriți de judecători. Au câștigat procesul cu CNAIR, dar așteaptă de 6 luni motivarea. După ce au asteptat zece ani să se facă dreptate și să fie pronunțată o Hotărâre judecătorească, familia unui șofer mort într-un accident din cauza unei alveole rutiere este supusă la o nouă încercare.
Judecătorii nu au publicat motivarea hotărârii nici după șase luni
În urma pronunțării sentinței, CNAIR a fost incriminat, dar motivarea hotărârii nu a fost făcută nici în prezent.
Datorită acestui fapt, avocatul rudelor nu poate ataca, prin apel, decizia care a stabilit despăgubiri de zece ori mai mici decât cele cerute.
Agnana Brebu, fiica decedatului a făcut declarații, fiind supărată pe ceea ce se întâmplă:
„E frustrant. Sunt deja 6 luni, în care se amână încontinuu, pe lângă cei 10 ani, în care s-a amânat, până acum, încontinuu. Mi se pare că a fost o bătaie de joc de la bun început."
„Insula de calmare a traficului” neindicată din timp
Accidentul a avut loc în 2014, la ieșire dintr-o localitate din Bihor. Era noapte, iar victima nu cunoștea drumul. Camionul a intrat în balans și s-a răsturnat după ce șoferul de 45 ani a văzut prea târziu insula de calmare a traficului. în timpul răsturnării, cabina mastodontului s-a răsturnat, ducând la moartea șoferului pentru care nu s-a mai putut face nimic.
"După aproape 10 ani, am primit prima sentință, în lună martie. O sentință în care ni s-a spus că, într-adevăr, nu a fost vina șoferului și că o să primim niște daune materiale și daune morale", declară fiica decedatului
Tribunalul Bihor a impus despăgubiri CNAIR-ului
Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutierei s-a impus de Tribunalul Bihor plata de câte 30.000 de euro pentru cei doi copii ai bărbatului şi 40 de mii pentru soţie, ca despăgubiri.
„Cum poți tu să vii, după 10 ani, și să ne arunci, așa, o sumă care, scuzați-mă că vă spun, dar nu compensează nici unu la sută din greul pe care l-am avut ultimii 10 ani”, spune Agnana Brebu.
Familia consideră sumele mult prea mici
Familia vrea să atace Hotărârea, în condiţiile în care ceruse de zece ori mai mult.
Mircea Ursuța, avocatul familiei, spune că acest lucru nu este posibil pentru că: „din 21 martie și până astăzi, în septembrie, hotărârea nu a fost redactată, deși legea prevede un termen de 30 de zile pentru redactare. Noi nu putem face apel, decât în momentul în care primim motivarea hotărârii. Pentru că trebuie să știu de ce critic hotărârea.”
Avocatul a depus o contestație pentru tergiversarea nejustificată a redactării motivării. Familia și avocatul se înarmează cu răbdare pentru că vor aștepta o nouă sentință, într-un termen nedefinit, din partea Tribunalului Bihor.