Banii intră direct pe card! Românii care pot beneficia de aceste sume. Anunţul momentului de la Guvern

Sursa: Everythingpossible | Dreamstime.com

Angajații din România vor avea posibilitatea să învețe să lucreze cu cele mai noi tehnlogii digitale. Ministerul Cercetării a lansat un ghid care explică cum pot fi accesate fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru perfecționarea angajaților.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în dezbatere publică Ghidul solicitantului pentru „Perfecționarea și recalificarea angajaților din IMM-uri în scopul utilizării unor tehnologii emergente (Cyber-Physical Systems, Robotics, Internet of Things, Big Data, Machine Learning, Artificial Intellignce, RPA, additive manufacturing, blockchain)”.

Ghidul se adresează solicitanților care doresc să obțină fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C7 în vederea administrării de proiecte care să ajute angajații din firme să se recalifice și să perfecționeze în materie digitală.

Finațare pentru digitalizare

Documentul conține toate informațiile necesare în vederea solicitării de finanțare, respectiv: modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, criterii de eligibilitate, grila de evaluare, descrierea etapelor de verificare, evaluare și contractare a proiectelor.

„Apelul de proiecte este menit să încurajeze și să sprijine formarea și certificarea competențelor digitale avansate de care angajații IMM-urilor au nevoie pentru a fi competitivi în noua economie. Tocmai de aceea, va fi acordat un punctaj suplimentar pentru proiectele care susțin o curriculă și un design de training care accelerează dobândirea acestor competențe”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

În perioada de consultare de 30 zile calendaristice de la data publicării, părțile interesate pot transmite observații și propuneri pe adresa de e-mail consultare@research.gov.ro.

Ce urmărește programul

„Componenta C7:  Transformare digitală” din PNRR urmărește realizarea unei infrastructuri digitale coerente și integrate la nivelul administrației publice din România, care să ofere servicii digitale de înaltă calitate atât cetățenilor, cât și companiilor. Se dorește ca toți angajații să învețe noile tehnologii digitale, pentru ca dosarul cu șină să fie eliminat complet din instituții și companii. Digitalizarea va duce la scăderea costurilor în instituții, dar și la eliminarea cozilor odată că solicitările vor putea fi rezolvate online.

„Prin realizarea acestui obiectiv sunt create condițiile pentru adoptarea tehnologiilor digitale în toate sectoarele și domeniile de activitate ale instituțiilor statului și pentru creșterea numărului de cetățeni și companii care vor putea beneficia și fructifica oportunitățile oferite de digitalizare. Implementarea pe scară largă a soluțiilor digitale va contribui la creșterea gradului de transparentizare a activității autorităților statului și la reducerea barierelor birocratice. De asemenea, va facilita realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă“, anunță Ministerul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ghidul poate fi consultat la adresa https://www.research.gov.ro/ro/articol/5626/programe-europene-planul-na-ional-de-redresare-i-rezilien-a-pnrr-transformare-digitala-componenta-7.