Ministrul Sănătății a mai spus că ar trebui întrebați și ceilalți ocupăanți ai fotoliului de la Sănătate ce au făcut în ultimii 25deani de am ajuns în situația în care bolnavii de cancer nu au unde să se trateze.
”Este adevărat că foarte mulţi pacienţi au nevoie de radiotrapie, sunt acele liste de aşteptare, iar în momentul de faţă se fac eforturi, şi sunt concretizate în sensul că am reuşit să semnăm un Acord cu Banca Mondială, particular, pe această zonă de radioterapie. Din toamnă, putem începe un Program naţional de radioterapie. (...) Vom termina, după calculele mele, pentru că vom avea şi sprijinul autorităţilor locale, suntem în câteva puncte destul de avansaţi, la nivelul finalizării de construcţie de buncăre. Practic, cred că într-un an, un an şi jumătate, vom reuşi să acoperim mare parte din solicitări. Momentan, din păcate, în ultimii ani nu s-au făcut foarte multe”, a declarat Bănicioiu.
”Eu vă spun că fac Programul Naţional de Radioterapie şi dacă, într-adevăr, acest program, într-un an şi jumătate din toamna asta, nu este funcţional, îmi dau demisia. Dar ce faceţi dumneavoastră cu ceilalţi miniştri, din ultimii 25 de ani, care nu au făcut nimic în radioterapie?”, a răspuns ministrul Sănătății întrebat fiind dacă va demisiona în cazul în care programul nu va fi funcțional.
Potrivit lui Bănicioiu, în acest moment sunt funcţionale aparate de radioterapie la Institutul Oncologic, la Institutul Fundeni, unde este un aparat ”mai vechi şi un număr mai mic de pacienţi pe zi”, la Spitalul Colţea, care funcţionează la parametri normali.