Trei interlopi clujeni au fost săltați de mascați și de polițiștii de la Brigada de Combaterea Crimei Organizate Cluj, fiind suspecți într-un dosar în care falsificau moneda euro.
Unul dintre aceștia, Adrian Radu Rostaș (foto) a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că a adus din Italia o imprimantă performantă, folosită în special la tipărirea banilor falși, unde este nevoied e o rezoluție foarte bună. Polițiștii de la BCCOA Cluj susțin că au găsit acasă la cei trei interlopi chiar și matrițe de bancnote euro, cu care era falsificată moneda europeană. Pe numele lui Adrian Radu Rostaș mai există un dosar, pe rolul Judecătoriei Huedin, pentru ultraj, fiind acuzat că a amenințat un polițist cu un ciocan. La momentul respectiv, Rostaș a fost arestat pentru ultraj, fiind eliberat ulterior.
Alături de Rostaș a mai fost dus la audieri și fratele acestuia, Voicu, dar și o atreia persoană. Cei trei foloseau moneda euro falsificată pentru a cumpăra telefoane mobile de pe site-urile de profil. ”Mergeau la cumpărători și le spuneau că nu au decât valută și dacă acceptă. Omul de bucurie că își vinde produsul accepta dar nu știa că primește euro falși, în special bancnote de 50 și 100 de euro. Apoi, telefoane mobile cumpărate cu valută falsă erau revândute pe lei adevărați”, explică un polițist de la BCCOA Cluj, modul de acțiune al rețelei.
„La data de 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au desfășurat 3 percheziții în județele Cluj și Sălaj, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Acțiunea a vizat 3 persoane bănuite că ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziționării de telefoane mobile de pe raza județelor Cluj și Sălaj. În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, iar la data de 15 februarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate magistraților, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, respectiv măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Prejudiciul în acest caz este de 2500 euro, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. La acțiune, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Ștefan Cicio-Pop" Cluj-Napoca”, arată cei de la IPJ Cluj.