Mâncaţi banane verzi, evitați gătitul cu ulei de măsline, beți multă apă, spune profesorul principal de biochimie, Rodney Bilton care a petrecut 15 ani cercetând ce înseamnă o dietă sănătoasă bazată pe dovezi științifice și le-a oferit cititorilor mai multe date în acest sens. Acestea includ consumul de banane verzi, deoarece conțin amidon mai mult faţă de cele coapte.
Profesorul emerit la Universitatea Liverpool John Moores a spus că amidonul "este cea mai importantă formă de fibre dietetice solubile care sunt absorbite în organism" și dă energie pe termen lung. Amidonul poate ajuta și la slăbire, deoarece stimulează eliberarea unui hormon, glucagon, care crește rata la arderea grăsimilor din corp, titrează telegraph
Profesorul a constatat, de asemenea, că prin zdrobirea sau fierberea cartofilor, conţin cu 25% mai mult zahăr în comparație cu tăierea lor în felii. Încălzirea și măcinarea granulelor de amidon în cartofi determină creșterea cantității de zahăr "prin ruperea membranei care le înconjoară, eliberând amidonul care se transformă în zahăr".
Profesorul a sfătuit cititorii să folosească ulei de măsline extra virgin doar la salate, mai degrabă decât pentru gătit. Aceste tipuri de ulei ard la temperaturi scăzute în comparație cu alte tipuri de ulei: la fel ca petrolul când este supraîncălzit, acesta produce substanțe chimice toxice.
Bananele verzi
Bananele sunt poate cele mai consumate fructe în întreaga lume. Şi sunt printre puţinele fructe care nu sunt interzise la nicio dietă. De ce sunt atât de sănătoase? Acestea conţin vitamina B6, dar şi o cantitate mare de vitamina C. Ceea ce nu se prea ştie însă, bananele verzi sunt şi mai sănătoase decât cele coapte pe care mai mereu le alegem. Bananele verzi sunt foarte bogate în fibre, având rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea stării de saţietate şi reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare.
Banana previne apariţia ulcerului
Mai mult, s-a dovedit faptul ca bananele au un efect extraordinar în tratamentul ulcerului, ajutând la neutralizarea acidităţii din stomac. Consumul de banane calmează tubul digestiv, fiind întrebuinţate de multă vreme ca remediu la diverse probleme gastrointestinale. Ele conţin o enzimă care acţionează asupra mucoasei gastrice, determinând-o să producă o cantitate mai mare de mucus.
Conform studiilor specialiştilor intreprinse pe cobai, subiecţilor li s-au administrat ulcerogene puternice, inclusiv aspirina. Un grup a fost hrănit cu pudră de banane, si s-a descoperit că aceşti cobai au fost protejati, căpătând o rezistenta crescută a mucoasei stomacale. Spre deosebire de medicamentele antiacide, bananele contribuie realmente la îngroşarea peretelui stomacului, stimulând creşerea celulelor şi acoperind suprafaţa cu mucus.
Important de ştiut
Cele mai indicate sunt bananele verzi, deoarece conţin leucocianidina, un flavonoid care poate preveni eficient ulcerul. Bananele stimuleaza producţia de hemoglobine în sange, fiind recomandate persoanelor care suferă de anemie, dar si gravidelor, datorita continutului de acid folic.