Candidaţii pot intra în centrul de examen începând de la ora 07.30, nu au voie să stea pe holurile şcolii mai mult de şapte minute şi se pot legitima exclusiv cu buletinul
La începutul săptămânii viitoare încep probele scrise din cadrul bacalaureatului. Dacă la examenele orale elevii s-au prezentat mai relaxaţi, la cele scrise emoţiile sunt mai mari. Pentru a nu avea probleme de organizare, vă prezentăm modul în care se desfăşoară examenul, din momentul în care ajungeţi la şcoală şi până la ieşirea din clasă. Se verifică fotografia! Conform metodologiei de organizare a bacalaureatului, accesul candidaţilor în centrul de examen se face în intervalul 7.30- 8.30. Înainte de a pleca de acasă, nu uitaţi să luaţi buletinul, pentru că la intrarea în centrul de examen un profesor şi un membru al personalului de pază vor verifica actul de identitate şi, mai ales, fotografia. În cazul în care aveţi buletinul expirat, nu vă faceţi probleme. Solicitaţi prezenţa preşedintelui comisiei, iar el vă va permite accesul în sală.
Toate obiectele personale se depozitează în altă sală Odată ce au intrat în instituţie, candidaţii nu au voie să stea pe holuri mai mult de cinci-şapte minute, iar în acest interval trebuie să citească extrasele din metodologie afişate pe uşile sălilor de examen. Ulterior, îşi vor duce obiectele speciale într-o sală de depozitare, în care se află pungi pentru fiecare candidat. Obiectele se introduc în pungă, alături de o declaraţie tip în care se menţionează numele candidatului şi fiecare obiect depus. Este interzis accesul în sala de examen cu genţi, poşete, aparate de calcul sau de comunicare, telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe etc. În cazul în care este depistat un astfel de material asupra elevului, el va fi scos din examen, indiferent dacă a folosit sau nu lucrul respectiv. Mai mult, el nu va mai putea da bacalaureatul în următoarele două sesiuni.
Câte unu în bancă Accesul candidaţilor în sala de examen se face cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, iar în fiecare bancă va sta câte o singură persoană. Fiecare primeşte o coală de hârtie tipizată pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate, şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează să fie lipit. Lipirea se va face doar distribuirea subiectelor în săli şi numai după ce asistenţii au verificat identitatea candidaţilor, iar aceştia au semnat în interiorul porţiunii ce urmează să fie sigilată.
Semnele distinctive de pe coli duc la anularea lucrării Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive care ar permite identificarea lucrării, atrag anularea acesteia. atenţie, propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în cel de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semne distinctive. Decizia aceasta este luată de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/ a municipiului Bucureşti. Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului, pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor.