Avocată din Cluj arestată pentru furt din poșete

Avocata Ioana Fuia a fost arestată în această după amiază de către Curtea de Apel Cluj, pentru o perioadă de 29 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant furând din poșetele unor femei care se aflau la un salon de înfrumusețare.

De asemenea, avocata Fuia mai este acuzată că a practicat meseria de avocat deși era suspendată din Baroul Cluj ca urmare a faptului că nu și-a plătit contribuția. În afara acestor acuzații, Ioana Fuia este acuzată și de patru infracțiuni de înșelăciune în formă gravă.

Avocata le-a promis unor clujeni că le va intabula terenurile și a încasat onorarii în valoare totală de peste 100.000 de lei după care a refuzat să mai intre în contact cu păgubiții.

Surse judiciare susțin că avocata fura din poșetele unor femei care se aflau la un salon de infrumusețare din centrul Clujului. “Prima dată a furat în data de 28 aprilie 2010 suma de 200 de euro după care, în data de 30 aprilie, suma de 100 de lei de la o altă femeie. Ultima dată a fost prinsă în flagrant”, spune unul din polițiștii care au lucrat în dosar. A falsficat sentințe judecătorești și extrase de carte funciară Activitatea avocatei Fuia este similară cu cea a bandelor de romi din București care lăsau oameni fără case. Avocata nu s-a ferit să falsifice sentințe judecătorești sau chiar extrase de carte funciară pentru a-i înșela pe cei care apelau la serviciile ei. În prezent, avocata mai are pe rolul Curții de Apel alte două dosare care se află în faza de judecată. Cu toate acestea, până în prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj nu au luat nicio măsură fermă împotriva acesteia.

Într-unul din dosare, avocata Fuia a încasat de la Marcel Nicorici suma de 4.426 de lei pentru a demara un proces care viza intabularea unui teren. Timp de un an, avocata l-a mințit pe Marcel Nicorici că procesul s-a finalizat iar ca să scape de insistențele acestuia a falsificat o sentință aflată pe rolul Judecătoriei Turda. Într-un alt caz, avocata Ioana Fuia a falsificat un extras de carte funciară care atesta în mod fals că un teren care se afla în proprietatea lui Bogdan Șerban din Cluj Napoca a fost scos din circuitul silvic și a fost introdus în circuitul agricol. Extrasul de carte funciară a ajuns la un notar public care a cerut lămuriri suplimentare la Serviciul de Carte Funciară Cluj și așa s-a descoperit faptul că extrasul respectiv a fost falsificat la calculator.