Aveți de gând să trăiți pe Lună? Experții financiari au calculat cam cât vă costă

Aveți de gând să trăiți pe Lună? Experții financiari au calculat cam cât vă costă

Programul Artemis al NASA își propune să ducă prima femeie și următorul bărbat pe Lună, până în 2024. Sperând să deschidă astfel calea stabilirii uinei locații pe Lună pentru alte misiuni de explorare spațială. Un nou studiu estimează cât ar costa să trăim pe Lună.

Experții financiari și un broker de credit pentru produse de credit de consum sunt autorii unui articol intitulat „Cum să obțineți un credit ipotecar pe Lună!”, scrie Sciencetimes.

O avere să locuiești pe Lună

În primul ghid lunar privind ipotecile, calculele arată costul vieții pe Lună undeva la aproximativ 325.067 dolari pe lună.

Proprietatea imobiliară lunară își propune să aibă caracteristici de conservare a vieții, cum ar fi garniturile de aer, sistemul de încălzire și încălzire industrială, geamuri rezistente la meteori, izolație și alimentarea cu energie electrică - toate aceste necesități atingând un cost combinat de 40 milioane dolari ).

Banii estimează și costul total al construcției unei case pe Lună, care funcționează pe deplin, la aproximativ 48 de milioane de dolari (34.892.500,06 lire sterline), casele care se vor construi ulterio fiind „ceva” mai ieftine.

Ghidul ipotecar ia în considerare diferiți factori, cum ar fi prețul mediu de majorare pentru proprietățile de pe pământ și costurile de transport pentru scule și echipamente.

Primești și ghid pentru viața pe Lună

În afară de costurile stelare ale vieții pe Lună, experții financiari au oferit și un ghid despre modul de cum putem trăi în noul mediu. De la cultivarea alimentelor până la generarea de energie, acesta rezumă cerințele pentru fiecare aspect al vieții lunare.

Deoarece primii potențiali locuitori de pe Lună nu vor avea surse de energie, experții Money recomandă achiziționarea unui reactor nuclear mic ca sursă de energie independentă.

Dar un mic reactor nuclear are un cost de 1,3 miliarde de dolari. O alternativă ar fi utilizarea panourilor solare. Deși dimensiunea și capacitatea nu au fost specificate, raportul arată că 17 panouri ar fi suficiente pentru a alimenta o singură casă și ar costa doar 23.000 de dolari.

În ceea ce privește mâncarea, deoarece livrarea alimentelor nu e o opțiune, locuitorii de pe Lună vor trebui să își dezvolte propria hrană. Într-o gospodărie de patru persoane, șapte sere sunt necesare pentru a produce o tonă de hrană necesară pentru întreținere. Apa este o altă cerință - brokerul de credite estimează 5,4 tone de apă în fiecare an pentru vegetație și igienă. Cea mai bună metodă de alimentare cu apă pe termen lung ar fi purificarea și refolosirea deșeurilor lichide.

Luna rămâne singurul loc dincolo de Pământ unde oamenii au pus piciorul

Luna rămâne singurul loc dincolo de Pământ unde oamenii au pus piciorul, Neil Armstrong fiind primul, pe 20 iulie 1969. Până în prezent, 12 oameni au trăit experiența de a pune piciorul pe Lună - de la cei doi astronauți Apollo 11 până la Harrospm Schmitt din misiunea Apollo 17.

În 2019, înainte de pandemie, NASA a anunţat calendarul programului Artemis. Administratorul agenţiei spaţiale american a confirmat că Artemis 1 va fi o misiune fără echipaj în jurul Lunii, planificată pentru 2020. Va urma Artemis 2, o misiune ce va consta într-un zbor cu echipaj în jurul Lunii şi care va avea loc "aproximativ în 2022".

Apoi, misiunea Artemis 3 va duce astronauţi pe Lună, inclusiv prima femeie care va păşi pe scoarţa lunară, în 2024 - va fi echivalentul misiunii Apollo 11, care i-a dus pe Neil Armstrong şi Buzz Aldrin pe Lună în iulie 1969.