AVERTIZARE: Ce alimente pe care le mâncăm zilnic ne PROSTESC!

Un studiu făcut în SUA trage un semnal de alarmă asupra hranei hipercalorice, conţinută în special în alimente de tip fast-food, dar nu numai.

Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scăzut de inteligenţă, avertizează oamenii de ştiinţă. Se ştia că felurile de mâncare grase duc la creşterea greutăţii. Acum s-a aflat şi că induc o încetinire a activităţii creierului. Cercetători de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrăniţi cu mâncare hipercalorică, oamenii de ştiinţă au observat scăderea irigării hipocampului, zona cerebrală care gestionează învăţarea şi memoria. "Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistrează rezultate mai puţin bune decât tovarăşii lor cu greutate normală la testele cognitive", arată autorii studiului.