Tribunalul București a respins contestația depusă de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) cu privire la privatizarea Aversa și a decis continuarea activității companiei, precizând că fabrica a respectat toate cerințele menționate în caietul de sarcini al licitației din septembrie 2013.
În data de 19 septembrie 2013, AAAS a intentat un proces consorțiului care a câștigat licitația de achiziție a fabricii Aversa, invocând nerespectarea condițiilor din caietul de sarcini. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, instituție condusă atunci de Popa Stan, a impus companiei acceptarea unui partener recomandat de această autoritate, iar refuzarea solicitării de către Aversa Manufacturing a dus la continuarea procesului, se arată într-un comunicat remis de companie.
Potrivit reprezentanților acesteia, în doar șase luni de funcționare, valoarea comenzilor fabricii Aversa a depășit 35 de milioane lei, în creștere față de cele 900.000 de lei, nivel la care se cifrau comenzile în perioada de insolvență. Totodată, arată sursa citată, pânăîn 2017, va fi creată o nouă fabrică, în urma unei investiții de 15 milioane de euro, în cadrul căreia vor lucra 1.250 de angajați.
Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului. Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013. Aversa are o tradiţie de peste 132 de ani în furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura românească şi pentru exportul în peste 11 ţări.