Aurul, prin offshore la ruşi

Revista presei.

Jurnalul Naţional

Aurul, prin offshore la ruşi Criza economică face ca miliardarii planetei să fie tot mai atraşi de aurul românesc, în contextul în care celelalte investiţii sunt riscante, iar inflaţia mondială este privită drept următorul pericol după rezolvarea crizei economice actuale.

Aurul românesc este la mare căutare. Din cauza riscurilor economice actuale precum şi inflaţiei în creştere ca urmare a masivelor injecţii de bani făcute în economiile lumii, magnaţii se reîntorc către aur pentru a se proteja de inflaţie şi de riscurile investiţionale. Având rezerve mari, România este atractivă acum pentru investitori atât din Occident, cât şi din Est. Libertatea

Asfaltează singur strada

Pe o căldură cruntă, un muncitor din Iaşi a lucrat, zilele trecute, timp de opt ore, singur-cuc la asfaltarea străzii Sf. Iosif din oraş. Deşi epuizat, omul nu şi-a dat de gol colegii care l-au lăsat să se lupte singur cu asfaltul, ci a încercat să-i protejeze.

“M-au lăsat singur aici, dar vor veni şi alţii să mă ajute. Azi e o zi mai proastă, dar de obicei muncim împreună. Mă străduiesc cât pot, că trebuie deblocat traficul”, ne-a declarat muncitorul, care a refuzat să spună cum îl cheamă sau la ce firmă e angajat. Gândul

Gravidele din Deltă au ajuns să nască de urgenţă în Ucraina

O dată cu moartea anestezistului, în 2003, Spitalul Orăşenesc Babadag a intrat în comă. Anestezistul s-a prăpădit subit într-o şedinţă de lucru la Spitalul Judeţean Tulcea.

Moartea lui a picat cum nu se poate mai rău pentru spitalul din Babadag – în timpul unui control ministerial. „Ne-au prins descoperiţi când au venit. «Dom’le, ce secţii aveţi»?. «Patru secţii. Pediatrie, chirurgie, medicină internă şi o maternitate cu 20 de paturi». «Anestezit aveţi»? «Păi nu mai avem»...”. Fără anestezist, maternitatea şi secţia de chirurgie a trebuit să fie închise. Managerul spitalului din Babadag, pediatrul Mustafa Latif, povesteşte că de atunci totul a început să o ia la vale. Adevărul

Ingeniozitatea puşcăriaşilor: Cele mai spectaculoase evadări Cum este să fii închis între patru pereţi, într-o celulă întunecoasă, rece şi umedă din care nu ştii dacă o să mai ieşi vreodată? Mulţi dintre noi nu îşi dau seama ce înseamnă privarea de libertate. Mulţi dintre noi nu-şi pot imagina nici macar jumătate dintre ororile unei închisori.

Cu siguranţă că fiecare fiinţă, fie ea vinovată sau nu, care se trezeşte încarcerată, se va gândi prima dată la evadare. Ei bine, de-a lungul vremurilor, pe cat de ingenioşi au fost cei care au proiectat închisorile pe atât de inventivi şi deţinuţii. Chiar dacă nu mulţi au reuşit să-şi implinească visul libertăţii, povestea celor care au izbutit totuşi să evadeze merită spusă mai departe, dacă  nu ca lecţie dată autorităţilor macăr ca dovadă a ingeniozităţii umane.

Ziua

Belarusul sfidează Rusia

Cercurile conducatoare de la Minsk au decis boicotarea summitului pe probleme de securitate desfasurat ieri la Moscova in semn de protest vizavi de restrictiile impuse de Rusia in ceea ce priveste importul de lapte din Belarus.

Acest demers ar fi un nou semn al degradarii relatiilor dintre Moscova si fostele republici sovietice cu care Kremlinul doreste consolidarea legaturilor bilaterale. "Belarusul, care a asteptat pana in ultimul moment ca Moscova sa elimine interdictia discriminatorie, a fost nevoit sa-si anuleze participarea la summitul Organizatiei Tratatului pentru Securitate Colectiva (OTSC), a declarat un purtator de cuvant al Ministerului belarus de Externe, transmite Mediafax. România Liberă

O ora de munca sub apa, cat o pizza la un restaurant de mana a doua

43 de kilometri de conducte subacvatice, sase ani de scufundari intr-un ritm draconic sub ochii securistilor. Intreaga retea submarina prin care curge titeiul extras din Marea Neagra a fost montata de scafandri militari. La 23 de ani de la deschiderea primei valve de titei, salariatii Centrului de Scafandri Constanta figureaza in topul mondial al "divers" drept cei mai curajosi scufundatori.

Deschiderea centrului de Scafandri Constanta a fost una dintre cele mai indraznete operatiuni militare de dinainte de 1989. Nu atat din punct de vedere al structurii propriu-zise a noii unitati militare, ci pentru ca achizitia intregului echipament s-a facut in secret, sub protectia unei companii civile, direct din Franta.