Cercetătorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dieta a 171.940 de femei, cu vârste între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani.
În urma studiului, ei au descoperit că femeile care își asiguraseră un aport mare de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.
Pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, potrivit studiului publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Foarte uşor de inclus
"Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru şi citricele, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", explică cercetătorul-şef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.