Au devenit în premieră campionii României și au rămas fără portofele și ceasuri

Au devenit în premieră campionii României și au rămas fără portofele și ceasuri

Bucuria câștigării primului titlu din istorie le-a fost umbrită de dispariția portofelelor. Totul s-a dat uitării în câteva zile.

Rapid, o echipă care în ultimii ani a fost nevoită să trăiască din amintiri. După falimentul de la finalul anului 2016, echipa din Grant a fost reactivată și a repornit la drum din liga a IV-a. Însă nu toți fanii rezonează cu actuala formație care se află în liga a doua și caută promovarea, pentru că unii dintre ei contestă faptul că ar fi continuatoarea Rapidului.

Clubul din Giulești a lăsat în urmă povești memorabile și susținători a căror pasiune a devenit proverbială în fotbalul românesc.

Primul moment de maximă strălucire a rapidiștilor s-a consemnat în sezonul 1966-1967. Atunci când echipa din Grant a devenit campioană națională în premieră. Rapid era pregătită de Valentin Stănescu, cel care avea să dea numele arenei din Giulești, și Victor Stănculescu. „Feroviarii” au terminat pe primul loc, cu 34 de puncte, cu două mai mult decât următoarea clasată, Dinamo, și cu patru peste Universitatea Craiova.

Totul s-a jucat în ultima etapă. Rapidiștii aveau nevoie de un punct și s-au deplasat la Ploiești, pentru a evolua împotriva Petrolului. Meciul s-a încheiat fără goluri, iar oaspeții au fost susținuți de câteva mii de suporteri care au declanșat sărbătoarea la final. În fruntea galeriei Rapidului s-a aflat Ioana Radu (1917-1990), cântăreață de muzică populară și romanțe, o adevărată celebritate a acelor vremuri. Artista era cunoscută și pentru pasiunea pe care o avea pentru echipa din Giulești.

Ne puteți urmări și pe Google News