Au apărut asigurările anti-COVID. Ce riscuri acoperă și la ce despăgubiri ai dreptul

Companiile de asigurări au văzut o oportunitate în pandemia de COVID-19 și au lansat mai multe tipuri de polite menite să acopere anumite riscuri care apar în acest context.

Pe piața asigurărilor din România au apărut trei tipuri de polite destinate celor care se tem de noul coronavirus. Sunt poliție de viață, de sănătate și pentru călătoria în timp de pandemie. Acestea asigură de la biletele de avion, pentru cursele care ar putea fi anulate până la îndemnizații material pentru zilele petrecute în spital.

Astfel, o firmă românescă ce vinde bilete de avion oferă și o asigurare care le permite clienților să-și recupereze banii în cazul în care ajung într-o situație de risc și nu mai pot călători. Astfel, dacă un pasager descoperă că a contactat boala și este nevoit să-și anuleze cursa pentru care a cumpărat bilet, va fi despăgubit de asigurator.

O astfel de poliță de călătorie reprezintă cam 10% din valoarea biletului de avion, calculate dus-întors.

Pe de altă parte călătorii care pleacă în străinătate pot opta și pentru o asigurare medicală ce acoperă cheltuielile asociate cu îmbolnăvirea de COVID-19. Polița acoperă costurile de diagnosticare, tratament, spitalizare sau cele care apar în cazul în care turistul este obligat să stea în carantină. O astfel de asigurare are un cost de 2 euro pe zi.

De exemplu, pentru o călătorie de opt zile și un bilet de avion dus-întors a cărui preț ajunge la 51 euro, polița de asigurare costă 16.40 euro și astfel prețul total al biletului de ajunge la aproape 70 euro.

ȘI alte companii de asigurări oferă polițe de asistența medicală pentru cei ce călătoresc în străinătate și care acoperă cazurile de îmbolnăvire şi spitalizare, inclusiv cu noul coronavirus. O astfel de asigurare acoperă până la 50.000 euro pentru o persoană, costurile hoteliere în limita a 1.000 euro sau deplasarea unei rude pentru urgențe medicale în limita a 2.000 euro.

Pentru o călătorie de șapte zile, o astfel de poliță costă de la 86 până la aproape 200 de lei. Trebuie spus că cei ce optează pentru o asemenea poliță trebuie să verifice în prealabil dacă asiguratorul respectiv își desfășoară activitatea în țara de destinație.

În această perioadă au apărut și asigurările anti-COVID-19 pentru grupuri, care se adresează firmelor cu până la 10 angajaţi sau companiilor mari, împărţite în departamente de până la 10 oameni într-o tură.

Aceste polițe acoperă două tipuri de riscuri, decesul în caz de îmbolnăvire, caz în care familia primește un ajutor financiar de 15.000 de lei și îmbolnăvirea – caz în care sunt acoperite cheltuielile cu spitalizarea în limita a 200 de lei pe zi pentru maximum 20 de zile.

Statisticile COVID. Peste 36% din decese în patru județe și municipiul București

Cum poți să iei o pensie mai bună. Ajutor pentru cei ce și-au pierdut cărțile de muncă