Românii sunt momiţi cu un nou joc piramidal care le promite o sănătate perfectă şi bani, dar îi poate lasă fără economii consistente.
Sistemul american Kyani presupune ca participanţii să cumpere de minimum 150 de dolari produsele energizante cu acelaşi nume. Băuturile Kyani ar garanta, conform reclamei, o sănătate de fier. În plus, odată cumpărate aceste produse, se intră şi într-un sistem piramidal. Altfel spus, poţi să încerci să atragi noi participanţi şi să faci bani pe seama lor. Bomboana de pe tort sunt titlurile pe care le primesc participanţii, aceştia au onoarea de a fi denumiţi "Diamant" sau "Jad". Sunt promise venituri de până la 5.000 de dolari Pentru a afla secretele Kyani am luat legătura cu un reprezentant al firmei ale cărei origini sunt în SUA şi ne-am prezentat ca un potenţial cumpărător. "Băuturile sunt din afine şi le foloseau triburile din nordul Americii, iar oamenii de acolo nu se îmbolnăveau niciodată", este introducerea pe care ne-o face Paul. "Puteţi veni la o întâlnire, sunt lunar astfel de şedinţe. Dacă luaţi aceste băuturi, puteţi deveni şi distribuitor şi să realizaţi fără prea mare efort o reţea care să vă aducă bani. Puteţi avea venituri de până la 5.000 de dolari lunar", susţine sigur pe el bărbatul. Insider în jocul piramidal Bogdan, un bucureştean în vârstă de 32 de ani, a fost la o prezentare la un hotel de lux din Bucureşti a membrilor Kyani. "Am fost contactat să vin la o întâlnire de prezentare la biroul lor din Hotel Hilton. Surpriza a fost să văd că întâlnirea se desfăşoară pe culoarul hotelului şi că de fapt nu există niciun birou acolo. Doar şefii erau cazaţi în hotel şi astfel se profita de posibilitatea de a folosi holul", povesteşte acesta. Bucureşteanul a cerut să vadă băuturile. I-au fost arătate nişte mici broşuri cu câteva produse, dar reprezentantul Kyani nu avea habar ce conţin şi ce efect au. "Surprinderea a fost şi mai mare să aflu că de fapt recipientele frumos prezentate nu ar exista. Practic produsele vin în România în nişte pliculeţe, iar comanda minima obligatorie de 150$ reprezintă trei pliculeţe", ne mai spune acesta. Reamintim că jocurile piramidale sunt interzise în România şi în majoritatea statelor din Europa şi nu numai.
Păcăleala care se adresează în mod special elitelor şi celor care au deja o carieră
- Cel mai mare joc piramidal din istorie, pe cale să se repete
- EXCLUSIV. Serghei Mavrodi, creatorul celei mai mari piramide financiare din istorie: "Scopul meu final este Apocalipsa financiară"
- Dezastrul Caritas din '92 se poate repeta. Diferenţa: în locul lui Stoica sunt trei cetăţeni maghiari
- Dramă de proporţii: 8.000 de înşelaţi la Caritas-ul unguresc
- "FNI"-ul altora. "Piramide" care au făcut istorie