Atenţie! Dacă faci asta cu regularitate ar putea fi un semn că suferi de o boală metabolică gravă

În copilărie, somnul de amiază era de neconceput. În timp, însă, la vârsta adultă, această tortură a devenit cel mai dulce obicei al zilei, însă timpul nu ne mai permite să ne bucurăm de el aşa cum ne-am dori.

Cercetătorii avertizează că somnul de după-amiază nu este atât de benefic pe cât am crede. Se pare că acest obicei ne face rău la digestie, creşte riscul de obezitate şi diabet zaharat. 

În urma unui studiu efectuat pe un eşantion de 16.480 de persoane, cercetătorii chinezi şi englezi au constatat că participanţii care obişnuiau să doarmă în timpul după-amiezii au un risc cu 26% mai ridicat să se îmbolnăvească de diabet, scrie eva.ro.

"În timpul somnului de amiază, corpul nu mai produce insulină şi devenim mai sensibili la această afecţiune. Iar la trezire se activează anumiţi hormoni şi mecanisme care impiedică insulina să-şi facă efectul", explica dr. Shahrad Taheri, coordonatorul studiului. 

Acesta a mai aduăgat că somnul în timpul nopţii este cel mai benefic, air cele 6 – 8 ore de odihnă sunt obligatorii pentru a-ţi menţine sănătatea. 

Diabetul zaharat este o boală serioasă care conduce la complicaţii severe, dacă nu este diagnosticată la timp şi tratată corespunzator.