O terasă restaurant din Eforie Sud a fost închisă de inspectorii OPC în urma unui control în care au constatat că, în unitate, mâncarea este preparată într-o mizerie cumplită, într-o bucătărie de vară, printre rufe puse la uscat, munți de vase nespălate, fără apă caldă.
Deșii unii agenți economici, investitori și politicieni au recomandat șefului OPC Constanța, Horia Constantinescu, să o lase mai moale cu controalele, sau să nu le mai mediatizeze, pentru că ar afecta imaginea litoralului, comisarii de la Protecția Consumatorilor își văd în continuare de treabă. Vin sesizări din toate direcțiile. Ce au găsit, astăzi, la o terasă din Eforie Sud a depășit orice imaginație. Mizerie, vase nespălate, ruginite, resturi de mâncare, alimente expirate, coșuri pline de gunoi, haine aruncate pe jos lângă sac cu pâine și făină.
“Lucruri depozitate în mod impropriu, produse care depășeau termenul de valabilitate, depozitate total neconform, gătite într-o bucătărie de vară, pe caldarâm, sub cerul liber. Fără respectarea niciuneia dintre norme. Totuși, modul de depozitare, în paturile angajaților, între rufe, pe jos, credem noi că este mult prea mult”, a declarat, prin telefon, șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu. Unitatea a fost închisă până la remedierea deficiențelor iar patronul terasei Carlos, amendat cu 25.000 de lei.
Nu este o amendă record față de deficiențele găsite pe litoral. “Începe să reprezinte o stare de normalitate. Nu găsim o altă formulă să îi convingem să își remedieze deficiențele înainte de a ajunge noi în control. Este prea târziu. Înseamnă că până în acest moment au apucat să păcălească o sumedenie de consumatori, servindu-le produse total neconforme și pregătite într-un mod total impropriu. Am dat și amenzi de 90.000 de lei, 45.000 lei in funcție de modalitatea a se supune controlului. Amenzile record au la bază încercarea comerciantului de a împiedica acțiunea de control”, a mai spus Horia Constantinescu.(Foto OPC)