Astronomii au descoperit cea mai veche stea cunoscută până acum, cu vârsta de 13,7 miliarde de ani. Ea s-ar fi format imediat după Big Bang și se află la 6.000 de ani-lumină de Pământ.
Steaua a fost descoperită de o echipă de la Școala de cercetări în astronomie și astrofizică de la Universitatea națională australiană, după 11 ani de activitate, și poartă numele SMSS JO31300.36-670839.3, scrie Agerpres citând 20minutes.fr. ”Prima generație de stele din universul nostru este total diferită de cele pe care le știm acum. Erau masive, aveau mase de câteva sute de ori mai mari decât Soarele și s-au stins după doar câteva milioane de ani, spre deosebire de Soarele nostru, care are o durată de viață de nouă miliarde de ani”, a spus Stefan Keller, unul dintre coordonatorii cercetărilor.
Steaua recent descoperită ar permite oamenilor de știință să afle mai multe despre primele stele, analizând materiile rămase după ce au explodat. ”Într-un fel, ne-a permis să luăm amprenta digitală a acestor strămoși”, a adugat Stefan Keller.
- Noi dovezi care arată degringolada autorităţilor privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Omul lui Relu Fenechiu a pus Aviaţia Civilă pe butuci
- ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Liderii PSD au dreptate în cazul Iohannis
- Un membru CNA ia atitudine. Narcisa Iorga - dezvăluiri incendiare despre ce se întâmplă în CNA
- Nu meritau carnetul de șofer. Cele mai STUPIDE accidente rutiere | GALERIE FOTO
- Nebunia care cuprinde Facebook. A rămas doar în LENJERIA INTIMĂ în supermarket | VIDEO
- Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...