În mai puțin de două luni, giurgiuvenii au pus mâna pe cea de-a doua cupă din istoria clubului. Ambele succese au fost obținute în fața Stelei, campioana din Liga I
Astra Giurgiu a intrat anul acesta în posesia celui de-al doilea trofeu al său. În premieră, formația de la Dunăre a cucerit, vineri, Supercupa României, după ce a câștigat în fața Stelei, la loviturile de departajare, cu scorul de 5-3 (1-1, după prelungiri). Deja-vu sau nu, Astra s-a impus a doua oară pe „Național Arena” într-o partidă disputată cu trofeul pe masă, după ce a câștigat și Cupa României, în urmă cu două luni, tot împotriva Stelei. În jocul de vineri, „roșalbaștrii” au reușit să deschidă scorul prin Alex Chipicu (45), dar giurgiuvenii au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj prin Gabriel Enache (74).
Steliștii au fugit de penalty-uri
Ca și în finala precedentă, Astra s-a dovedit a fi mai bună la penalty-uri. Silviu Lung a reușit să pareze execuția lui Lucian Filip, urmând ca trupa lui Daniel Isăilă să marcheze prin Găman, Seto, Junior Morais și Budescu, iar pentru „militari” Keşeru, Pârvulescu şi Latovlevici. „Am obținut un trofeu în condiții destul de dificile. Am avut mai puține meciuri de verificare decât Steaua și acest lucru a fost un dezavantaj. Cred că nu a fost un meci spectaculos, pentru că nici noi, nici Steaua nu suntem la maximum din punct de vedere fizic. La pauză leam spus jucătorilor că putem întoarce rezultatul și că am încredere în ei. Avusesem și până atunci momente bune și știam că putem învinge”, a declarat Daniel Isăilă, tehnicianul Astrei.
„E bine că îi învățăm cu bătaia”
Tănase, Chipciu și Szukala au „fentat” execuțiile decisive, iar Varela și Prepeliță au acceptat doar după ce s-a înfuriat antrenorul, dar cei doi nu au mai putut șuta deoarece ratarea lui Filip i-a scos din cărți. În momentul în care Costel Gâlcă pregătea lista executanților, proaspătul tehnician al Stelei a strigat nervos către Prepeliță: „Spune-mi direct! Bați sau nu bați?”, urmând ca Varela să răspundă cu jumătate de gură: „Dacă e nevoie, execut, dar aș prefera să nu trag eu”. Cazul este asemănător cu cel al Olandei, din partida contra Argentinei, din semifinala Campionatului Mondial din Brazilia. În ambele cazuri, tehnicienii au fost nevoiți să apeleze la variantele „de urgență”, însă atât batavii cât și steliștii au pierdut partidele. Ioan Niculae, finanțatorul formației Astra Giurgiu, a declarat, la finalul Supercupei României, că steliștii s-au împăcat deja cu gândul să piardă în fața echipei lui Isăilă, ceea ce, în opinia sa, este foarte bine. „E bine că îi învățăm cu bătaia pe cei de la Steaua. S-au obișnuit deja. Am dublat numărul de trofee într- un an. Și asta la trei ani de la înființare. E important pentru noi. E o istorie care se scrie în prezent. Chiar mă simt bine că i-am învățat pe cei de la Steaua să iasă în zece minute de pe stadion. Şi la Cupă a fost la fel, din 52.000 au plecat în zece minute 42.000. Mi-a făcut plăcere. Jucătorii au primit prime, chiar n-au crezut că vor primi şi pentru Supercupă, dar au fost foarte mulţumiţi”, a conchis Niculae.
Gest emoționant făcut de Keșeru
Claudiu Keșeru, golgheter-ul campioanei României în sezonul trecut, a fost realizatorul unui gest emoționant în partida de vineri. După ce a înscris primul gol din seria penalty-urilor, vârful stelist și-a dat jos tricoul de joc, iar sub acesta era un alt tricou alb, cu poza unui bun prieten. Reușita sa a fost în amintirea unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi, decedat săptămâna trecută. „Ne-ai făcut fericiţi cu prezenţa ta. Acum îţi simţim lipsa. Odihneştete în pace!”, scria pe tricoul lui Keșeru.