Berea nu este bogată în proteine, însă datorită conţinutul ei ridicat de minerale, este băutura ideală în caz de răceală şi gripă.
De asemenea, berea conţine vitaminele Ð’1, Ð’2 şi Ð Ð , calciu, magneziu, potasiu, fibre, având de două ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul alb. Ea este săracă în calorii, deoarece este preparată din 90 % apă, malţ, hamei, zahăr şi drojdie.
Hameiul este un analgezic puternic şi poate fi folosit ca dezinfectant, cu efect calmant. Consumul regulat, dar moderat de bere, scade riscul cancerului. Un pahar de bere consumat pe stomacul gol previne gastrita, activează producerea sucului gastric şi reglează transpiraţia.
Berea ajută la eliminarea ridurilor şi are efecte benefice asupra părului, îndepărtând mătreaţa. Ea întinereşte celulele şi accelerează metabolismul organismului.