Armata SUA vrea să folosească semnalele electrice ale creierului uman pentru a învinge

Ce se întâmplă dacă o echipă de soldați americani, trimisă pe teren inamic, în mijlocul unor lupte intense pentru a depista vehicule ale dușmanului, orbecăiește după ținte dispersate și ascunse? Și dacă soldații ar recurge la Inteligența Artficială și la computere pentru a găsi imediat inamicul, în loc să treacă prin toate provocările de pe teren?

Scheme cu locația forței inamice și informații vitale ar putea fi calculate instantaneu și redate soldaților și factorilor de decizie în doar câteva secunde.

Un astfel de concept, creat pentru a utiliza elemente biologice ale creierului uman ca senzori, este dezvoltat la Laboratorul de Cercetare al Armatei SUA. Știința se bazează pe conectarea senzorilor de înaltă tehnologie, Inteligența Artificială, cu energia electrochimică care iese din creierul uman. Un semnal din creier, au explicat oamenii de știință, poate fi capturat „înainte ca creierul să poată face ceva cognitiv”.

Semnalele electrice emise de creierul uman care rezultă din răspunsurile vizuale la obiectele văzute pot fi valorificate și combinate instantaneu cu sisteme informatice analitice pentru a identifica momentele și locațiile cu o mare relevanță de luptă. Acest lucru se realizează prin atașarea unui echipament special la ochelarii soldaților, proiectat pentru a lua și a transmite răspunsuri neurologice.

„Computerul poate acum să cartografieze ceea ce un soldat privește. Creierul uman poate face parte dintr-o rețea de detectare ", a declarat doctotrul J. Corde Lane director în departamentul de Combatere și dezvoltare a capacităților de luptă din cadrul Laboratorului de cercetare al Armatei.

El a explicat că există posibilitatea ca mai mulți soldați să vadă ceva, dintr-o dată, dar din diferite unghiuri. Datele de răspuns pot fi apoi agregate și analizate instantaneu pentru ca, dacă este necesar, să fie trimise drone, să se solicite asistență aeriană sau focuri directe la sol către o țintă specifică.

Un sistem colectiv de Inteligență Artificială poate să adune, să comunice și să analizeze datele de la o echipă de soldați, comparând răspunsurile de la unul la altul, pentru a reda un tablou general de luptă.

„Cu ajutorul unei sesizări oportune, putem identifica unde se află acei oameni. Acum putem afla unde sunt obiectele amenințării pentru misiune ”, a declarat John Touryan, cercetător la Laboratorul de cercetare al Armatei, pentru The National Interest.

O astfel de tehnologie ar putea apoi să îndrepte cu exactitate soldații către zone cu o importanță tactică mare. Un sistem de AI ar putea, de fapt, să spună „acest grup de soldați este foarte interesat de Humvee-uri și vehicule, așa că dați-mi voie să aflu unde sunt acestea, astfel că, atunci când apar după colț, nu vor fi luați prin surprindere de aceste Humvee-uri”, a explicat John Touryan. Prin utilizarea unei baze de date integrate de factori istorici, de luptă anterioară și obiecte de amenințare cunoscute, sistemul informatic generat de AI ar putea chiar să alerteze soldații cu privire la amenințările pe care nu le vor putea vedea. Calculatorul ar putea, după cum a spus Touryan, să găsească „unghiuri oarbe”.