Patru scenarii ştiinţifice care ar putea aduce SFÂRŞITUL LUMII

În curentele New Age se avansează ziua de 21 decembrie 2012. Partizanii acestei teorii spun că această dată corespunde cu sfârşitul unui ciclu de 7.885 de ani - pictun. Mayaşii spuneau că, la sfârşitul fiecărui pictun, Universul va fi distrus şi apoi recreat.

Aceasta este o profeţie. Însă există şi scenarii care se bazează pe ştiinţă care ar putea provoca sfârşitul lumii. Iată care ar fi acestea, potrivit Foreign Policy. Un dezastru climatic. Temperatura de la suprafaţa Pământului ar putea creşte cu 4-5 grade Celsius, iar acest lucru ar putea duce la o creşte cu o jumătate de metru a nivelului mării şi inundarea multor regiuni ale lumii. Această schimbare ar putea transformă o treime din planetă în deşert şi multe zone s-ar confrunta cu o secetă puternică. Salinizarea rezervelor de apă subterane ar înrăutăţi situaţia, iar peste 50% din populaţie ar putea dispărea.

  • VINE APOCALIPSA. Calendarul mayas: Nu mai prindem CRĂCIUNUL

O molimă. În Evul Mediu, ciuma a omorât peste jumătate din populaţia Europei, iar în 1918, o pandemie de gripă a omorât peste 50 de milioane de oameni. În prezent, din cauza globalizării, bolile se răspândesc şi mai repede decât astăzi. Avem exemplul gripei aviare. O epidimie globală poate poate face ca omenirea să dispară.

Un război nuclear. În lume sunt peste 23.000 de arme nucleare, iar 8.000 sunt operaţionale, iar alte 2.000 sunt gata să fie lansate. În ultima perioadă au fost foarte multe ameninţări de război nuclear. Praful şi fumul nuclear ar duce la modificare temperaturii. Ecologistul Mark Harwell a făcut un studiu care arată că, în urma unui astfel de război, agricultura ar dispărea, iar oamenii ar muri de foame. Un asteroid uriaş loveşte Pământul. Câteodată, obiecte de mari dimensiuni care provin din spaţiu reuşesc să pătrundă în atmosferă. Un astfel de caz s-a întâmplat în 1908 în Tunguska, Rusia. A fost rasă pădurea pe o rază de peste 2000 de kilometri pătraţi, iar explozia a fost de 1.000 de ori mai puternică decât bomba de la Hiroshima. Un obiect similar, cu diametrul de 15 kilometri, care a distrus dinozaurii în urmă cu 65 de milioane de ani, ar putea distruge civilizaţia.