Conducerea Apa Nova a organizat o consultare publică, în care şi-a prezentat noile strategii de comunicare şi dezvoltare. În această vară, compania va înfiinţa o fundaţie prin care va derula proiecte de responsabilitate socială. “Vreau să lucrez cu Veolia şi în apartamentele bucureştenilor”, a anunţat directorul general Jorj Mădălin Mihailovici. El ar vrea să iniţieze un proiect asemănător celui de anvelopare a blocurilor, prin care să se schimbe conductele de apă din blocuri şi din apartamente.
În acest sens, directorul solicită sprijin parlamentar. “Din august-septembrie vrem să alegem 3-4 blocuri pe bune şi să schimbăm ţevile de apă pe cheltuiala noastră”, a precizat Mihailovici. În opinia lui, contribuţia asociaţiilor de proprietari şi/sau a cetăţenilor ar trebui să fie între 10 şi 15% din costuri. Accelerarea procesului de schimbare a reţelei este un obiectiv viitor al Apa Nova. Directorul general Apa Nova şi-a prezentat proiectul în faţa câtorva sute de bucureşteni chemaţi la Sala Palatului.
Şoc pe piaţa apei
“I-am spart dacă vindem apă plată cu patru bani litrul”, a declarat directorul general Apa Nova. El vrea să-i asigure pe bucureşteni de calitatea apei potabile furnizată de companie. “Mulţumim DNA că ne-a avertizat la timp şi am reuşit să închidem toţi robineţii prin care se scurgeau banii”, a comentat Jorj Mădălin Mihailovici. Deşi părea o glumă comercializarea apei plate de la robinet, directorul general a spus că ia în calcul această posibilitate.
Tarife reglementate
După reducerea TVA la apă, aşteptările bucureştenilor se îndreptau spre reducerea facturilor plătite pentru apa potabilă şi canal. Mihailovici spune că tariful apei este unul reglementat şi nu poate fi crescut sau scăzut numai la dorinţa companiei “Acesta este preţul correct al apei”, a declarat directorul. El a menţionat că de la începutul acestui an au fost operate două reduceri la preţul apei. El susţine că randamentul Apa Nova în privinţa pierderilor create din avarii este de peste 70%, ţinta sa fiind să ajungă la 80%. De la preluarea reţelei de apă, consumul a scăzut uşor în Capitală, datorită reducerii risipei de apă, ajungând la 170-1780 de litri de persoană.
Bucureştiul nu va mai fi inundat
Finalizarea canalului de legătură Casetă-Râu Dâmboviţa şi curăţarea Casetei de sub Dâmboviţa, s-au transportat debite mai mari decât apa Oltului, de peste 200mc/s. Canalizarea Capitalei trebuie însă folosită responsabil. “Cel mai recent trofeu pe care l-am găsit în system este o vacă. Mai avem porci, peşti, dar şi un cap de mistreţ”, a declarat directorul general.