Clara Alexandrescu, medic cardiolog, atrage atenția asupra alimentelor nesănătoase și asupra cantităților mari de sare pe care le consumăm zilnic din alimente, inclusiv din apa minerală.
Medicul atrage atenția asupra sodiului care se găsește în apa minerală, despre care mulți dintre consumatori nu știu cât de periculos este. „Sodiu se găseşte foarte mult în apă minerală din România, care este extrem de sărată”, menționează Clara Alexandrescu. „Am făcut o încercare din a află de la pacienţi, câţi dintre ei ştiu cât de sărată este apa pe care o cumpără. Din 100, răspunsul a fost că nu s-au gândit niciodată să se uite pe eticheta de la apă minerală. Pacientul cardiac francez este educat pentru asta. Când îi spunem să mănânce mai puţin sărat, nu înţelege doar că nu mai trebuie să pună sare din solniţa peste roşii şi castraveţi, ci că este foarte atent la ceea ce mănâncă”, spune Clara Alexandrescu, într-un interviu pentru Digi24.
Este important de ştiut că 80% din sarea consumată vine din produsele procesate cumpărate, 15% din sarea din solniţa adăugată la masă şi 5% din alimentele în stare naturală, corpul necesitând doar 2g de sare pe zi, dintr-un consum zilnic estimat la peste 10g.