ANSVSA: Carnea cu ántrax din Ungaria un a afectat consumatorii români

Cazul de antrax depistat în Ungaria nu are implicaţii asupra sănătăţii consumatorilor din România, a comunicat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Cazul ar fi apărut în urma unei sacrificări ilegale, într-o fermă la 160 de km de Budapesta, iar persoanele ar fi contractat boala în timpul sacrificării ilegale.

Potrivit ANSVSA, în România se face vaccinarea obligatorie împotriva antraxului, a tuturor speciilor receptive şi astfel se previne apariţia îmbolnăvirilor la om.

Potrivit ANSVSA, nu există nicio notificare de antrax pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

O infecţie cu antrax a fost identificată în carnea de vită din Estul Ungariei şi cinci persoane sunt monitorizate în spital, fiind suspectate că s-ar fi infectat cu antrax, a anunţat vineri Autoritatea sanitar veterinară din Ungaria (ANTSZ), transmite Reuters.