Angajații multinaționalelor din marile orașe ale țării, care s-au întors la birou după încheierea perioadei de concedii, au generat o creștere de circa 20% a comenzilor de mâncare online, potrivit foodpanda, cea mai mare platformă mobilă și online de food ordering din România, prezentă în 12 orașe importante din țară.
Odată cu toamna și ultimele concedii din septembrie terminate, angajații marilor companii din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara sau Arad s-au întors la birou cu poftă de muncă, dar și de mâncare. Potrivit informațiilor foodpanda.ro, comenzile de la birou, pentru meniuri de prânz complete, compuse din fel principal, garnitură, salată și desert, au crescut cu circa 20% în lunile septembrie și octombrie, față de media de comenzi raportată în perioada estivală.
„Imediat după încheierea concediilor de vară am raportat o creștere semnificativă a numărului de comenzi de prânz. Se comandă, din nou, preponderent în timpul săptămânii și de la birou, peste 60% din comenzile pe care le înregistrăm venind pentru adrese de corporații”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.
Managerul foodpanda afirmă că, în continuare, meniurile complete au cea mai mare căutare, însă, anul acesta, comparativ cu 2013, se observă și o creștere semnificativă a comenzilor pentru preparate raw-vegane, neprocesate termic, preferate în special de doamne și domnișoare.