America este dată peste cap de fata în pantaloni

Poliția a dus-o la secție și de acolo a trimis-o înapoi la tatăl ei, un polițist respectabil din New York, scria The New York Daily Times despre evenimentul de neînchipuit până atunci în Boston.

Își luase numele de George Green și a obținut o slujbă la firma de îmbrăcăminte John Simmons & Co.

Produsese stupoare când, pe 29 decembrie 1852, apăruse în pantaloni și frac pe străzile din Boston. Cetățenii de bine o huleau, iar poliția, apărătoarea legii și bunelor moravuri, a înhățat-o și a trimis-o acasă, în New York.

Chestiunea s-a transformat într-un joc de-a șoarecele și pisica, Emma Snodgrass reîntorcându-se în Boston de fiecare data după ce poliția o aresta și o trimitea la tatăl său.

„Vagaboanda în haine de bărbat”

În curând, a devenit subiect de presă de-a lungul și de-a latul Americii.

Emma, după ce se cumințise. cu soțul

Ziariștii i-au găsit și un nume de scenă. Era numită „vagaboanda în haine de bărbat”

Emma avea 17 ani în 1852, era o fată simpatică, dar, ce nu se aflase încă, avea și un prieten, Charley, care mesteca tutun și fuma trabuc. Charlie era, în realitate, Harriet French.

„Snodgrass obișnuia să frecventeze toate barurile, folosea un limbaj vulgar și, în general, se străduia să imite tot ceea ce făceau băieții răi”, o încondeia The Boston Herald.

Culmea tupeului

Emma a fost văzută o data în rochie, la Washington Coffee House. Martorii se jurau că a plecat de la Coffee House în haine de femeie, dar s-a întors purtând un frac elegant, șapcă și pantaloni negri de lână.

Un barman a recunoscut-o și a anunțat poliția, care a reținut-o din nou. Un ofițer de poliție a luat-o acasă, ocupându-se apoi să o trimită înapoi la tatăl ei.

„Care sunt motivele pentru care respinge cu atâta îndârjire obiceiurile și regulile propriului ei sex, nu se știe”, nota The New York Daily Times.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul America