Costică Buceschi, „secundul” naționalei feminine de handbal, a realizat, pentru EVZ, o scurtă caracterizare a fostului selecționer Tomas Ryde și a celui în exercițiu, Ambros Martin
Echipa națională de handbal feminin a României a fost premiată, miercuri, la Hotelul Grand Boulevard din Capitală, pentru performanța obținută la Campionatul European din Suedia. Chiar dacă la finalul turneului final, „tricolorele” s-au clasat pe poziția a cincea, Niro Investment Group, partenerul oficial al Federației Române de Handbal, a recompensat echipa și staff-ul naționalei pentru prestație.
Parteneriat prelungit
Chiar dacă naționala feminină nu a prins podiumul european, Niro Investment Group a decis, totuși, să aibă loc o premiere suplimentară. Ba mai mult, în cadrul evenimentului de miercuri, partenerul oficial al forului condus de Alexandru Dedu a anunțat că acordul între cele două părți a fost prelungit pentru încă patru ani, în ciclul olimpic. Vor fi prime de obiectiv pentru fiecare competiție din această perioadă, atât pentru naționala feminină, cât și pentru cea masculină.
„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu antrenorul secund al selecționatei feminine, Costică Buceschi (foto ), iar acesta a făcut o caracterizare a anului 2016 a handbalului românesc: „Din păcate, la Jocurile Olimpice nu am putut fi la nivelul pe care l-am dorit. A fost un început de an de excepție, cu o calificare la Olimpiadă și cu performanța CSM-ului de a cuceri Liga Campionilor, și pe care l-am terminat cu un loc cinci la Europene, o poziție onorabilă, pentru noi... Una peste alta, am reușit să ținem handbalul feminin românesc în Top. Cred că de aici trebuie să plecăm în perspectiva a ceea ce urmează, în noul ciclu olimpic. Trebuie ca în jurul anului 2020 să avem fixată o echipă pentru JO, pentru a spera la o clasare între primele patru echipe”.
În a doua jumătate a anului precedent, „tricolorele” au suferit o schimbare de selecționer. Buceschi a trecut în revistă metodele folosite de suedezul Tomas Ryde și de predecesorul său, spaniolul Ambros Martin. „Și pentru mine, dar și pentru fete schimbarea selecționerului s-a efectuat într-un timp foarte scurt, dar o mare parte din exerciții sunt asemănătoare. Fiecare antrenor vine cu o nouă viziune a jocului. Ambros mizează pe un joc mult mai agresiv, Tomas a fost un antrenor care a lucrat foarte mult la psihologia jucătorului, la pregătirea mentală a unui meci. Lucruri care au adus un câștig foarte mare în echipa noastră. Timpul este scurt, Ambros a încercat din mers să schimbe sistemul de joc. Trebuie timp pentru ca jucătoarele să înțeleagă ceea ce vrea antrenorul de la ele”, ne-a declarat Costică Buceschi.