Nunta dintre prinţul William şi Kate Middleton nu trece neobservată nici la nivel diplomatic.
Dintre invitaţii la marele eveniment de mâine fac parte şi şefi ai misiunilor diplomatice din Marea Britanie. Regula spune însă că aceştia trebuie să vină neînsoţiţi.
În ceea ce priveşte mediatizarea subiectului, s-a constatat că britanicii sunt dornici mai mult să scrie pe bloguri despre nunta regală decât să citească informaţii în acest sens de pe site-urile de ştiri. Americanii, în schimb, au ţinut subiectul proaspăt încă din noiembrie, de când Kate şi William au anunţat oficial că se vor căsători.
Despre aceeaşi temă scrie pe blogul său şi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord , Excelenţa Sa Martin Harris. În postarea intitulată “România şi nunta regală”, acesta vorbeşte dorinţa românilor de a fi informaţi cu privire la nunta regală, dar şi despre nunta tradiţională românească.
“Sunt doar puţine ţări în afară de Marea Britanie unde nunta regală a fost urmărită cu mai mare interes decât în România. Acoperirea mediatică a subiectului a început în urmă cu o săptămână la televiziuni, ziarele abundă de informaţii cu privire la prinţul William şi viitoarea lui mireasă, iar toţi cei cu care m-am întâlnit spun că aşteaptă cu nerăbdare ziua cea mare.
Acelaşi lucru s-a întâmplat aici, în Maramureş, unde am petrecut vacanţa de Paşte alături de familia mea. Nunţile din Maramureş sunt celebre – o ocazie cu care întregul sat îşi pune hainele de sărbătore şi sărbătoreşte împreună cu familiile mirilor. Nunta este aici prilej de bucurie – pentru cei doi tineri căsătoriţi, pentru familiile lor şi pentru întreaga comunitate. Sunt încântat că atât de mulţi români se vor alătura prinţului William şi lui Kate, familiilor lor şi întregii naţiuni britanice pentru a urmări evenimentul de vineri şi pentru a sărbători nunta regală”, este textul postat pe blog de către Excelenţa Sa Martin Harris.