Ambalajele din plastic, periculoase

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Şcoala Medicală Peninsula şi publicat de presa britanică, recipientele din plastic pentru mâncare şi băuturi măresc riscul de diabet şi boli de inimă.

Astfel, conform cercetării, oamenii care au în sânge un nivel mare de biosphenol A (BPA), substanţă prezentă în compoziţia ambalajelor de acest fel, sunt predispuşi să aibă probleme de inimă, precum şi un risc mai mare de a face diabet.

Cercetătorii de la Şcoala Medicală Peninsula au examinat mostre de sânge şi urină de la 1.455 de adulţi, cu vârste între 18 şi 74 de ani. Cele mai ridicate niveluri de biosphenol A au fost găsite la persoanele tinere.

În studiile făcute, până în prezent, pe animale, BPA a fost asociat cu cancerul la sân, bolile de ficat, probleme de fertilitate la bărbaţi şi disfuncţii de creştere la tineri.

Sursa: Realitatea